Acasa Stiinta-ITIT Ministrul Comunicațiilor vrea internet la sate

Ministrul Comunicațiilor vrea internet la sate

scris de Șt. C
12 afisari

Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, i-a îndemnat luni pe primarii de comune să introducă internet în comunitățile locale și să atragă pe lângă ei oameni tineri, inteligenți, pasionați de informatică.

Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan

Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan

„La nivel de Guvern, există un proiect și vrem să ne ducem în 780 de sate cu lărgire de internet de bandă mare, astfel ca acest acces la serviciile de internet de mare viteză să dezvolte afacerile în astfel de zone. Adică, pe programul național de dezvoltare rurală un tânăr poate porni o afacere și să acționeze și în domeniul high-tech. Dacă v-ați atrage oameni de acest tip din localitățile dvs, se poate trăi ieftin, natural și să avem câteva servicii din localitate care să permită unor oameni deștepți și inteligenți să trăiască acolo. (…) Încercați cu ajutorul internetului. Acesta va fi viitorul. Depuneți toate eforturile în internet, în accesul la serviciile de internet de lungime de bandă mare și căutați să atrageți oameni deștepți lângă dvs, oameni tineri și inteligenți, orientați către tehnologie”, a spus Marius Bostan.

Ministrul Comunicațiilor le-a vorbit primarilor de comune despre resursa umană plecată la muncă în străinătate, care trebuie adusă înapoi în țară.

„Încercați să le oferiți ceva acestor oameni ca să revină. Unii au cerut să revină. Sunt studii că peste 50% își doresc să revină în următorii trei ani. Țintiți-i pe toți, listați pe toți care au plecat din satul și comuna dvs, dați-le telefon la absolut toți, în mod personal, nu aveți mai mult de 100 — 300 de telefoane de dat. Dacă începeți acum, aveți o șansă ca în următorii patru ani să aveți investitori în comună. E o sursă extraordinară”, a explicat ministrul.

Marius Bostan a precizat că salvarea comunelor stă în „oamenii inteligenți” din zonă, arătând că Republica Moldova este o cale deschisă pentru a dezvolta o colaborare bilaterală.

El le-a mai cerut primarilor să îl sune și să îi transmită problemele care îi frământă. „Vă dau telefonul meu, aștept să îmi scrieți. Vă promit că nu rămâneți fără un răspuns. Dvs aveți interacțiunea directă cu mii de suflete și mă interesează să știu că sunt în slujba dvs, a României”, a mai spus ministrul Comunicațiilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult