Acasa Stiinta-ITIT Mobile a la James Bond

Mobile a la James Bond

scris de Ziua Veche
2 afisari

Telefoanele mobile ar putea in curand sa fie dotate cu ecrane tactile si taste sensibile la presiunea aplicata, datorita exploatarii unei aplicatii din fizica cuantica. Noul material a fost inregistrat sub denumirea “Quantum Tunnelling Composite” – QTC. Noua aplicatie ar putea adauga o noua dimensiune ecranelor tactile: o simpla apasare de o intensitate mai mare decat cea obisnuita ar putea deschide un nou meniu.

Noul material functioneaza prin intermediul unor particule cu tepi, dispersate in mod uniform intr-un polimer. Aceste particule in momentul in care se apropie genereaza un fenomen numit in fizica cuantica “tunnelling”. Acest fenomen este unul dintre cele care nu pot fi explicate prin intermediul mecanicii clasice – in cuvinte simple este vorba de probabilitatea ca o particula trimisa spre un perete sa treaca prin el datorita acestui fenomen. Materialul care inconjoara particulele cu tepi actiuneaza ca un perete pentru curentul electric – insa apropierea lor in urma presiunii degetului creste probabilitatea ca curentul electric sa poata trece. Noul material QTC este mult mai potrivit pentru telefoanele mobile si ecranele de mici dimensiuni.

0 comentariu

cercetas 29-09-2010 - 22:53

dupa ce ca i-a vandut lu „dusmanu” inregistrarea cu Gioana cu jumate de milion, mai si vorbeste.
ie niste puslamale astia, domne, capu te doare!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult