Acasa Stiinta-ITIT Mobiluri. Google, Alexander Calder şi sculpturile sale mobile

Mobiluri. Google, Alexander Calder şi sculpturile sale mobile

scris de M.A.
60 afisari

Sculpturi mobile şi Alexander Calder. Google marchează printr-un logo original 113 ani de la naşterea artistului, cu sprijinul fundaţiei Calder.

Google Alexander Calder

Google Alexander Calder

Prima sa expozitie a avut loc in 1932, an in care incepe sa realizeze si seria de sculpturi numite de Marcel Duchamp „mobiluri„, iar de Hans (Jean)Arp „stabiluri„. De fapt firele si lamele metalice reprezentau „mobiluri„, iar bucatile masive de metal folosite erau „stabilele„.

Alexander Calder, sculptor american faimos pentru lucrarile sale in miscare si mobile, s-a remarcat prin decoratiunile sculpturale ale Targului din San Francisco, editia 1915.

Calder lucrat ca proiectant, inginer si cercetator la companii de asigurari din New York, Misouri si Ohio.

Intre anii 1922-1924 si-a educat caracterul artistic in cadrul Ligii Studentilor din New York, iar ulterior la Grande Chaumiere din Paris (1926).

Prima sa opera – „Circul” dateaza din 1926. Era o lucrare de mici dimensiuni, in care erau reprezentati dansatori, clovni si acrobati. Sculpturile sale de inceput erau viu colorate si erau realizate intr-o forma sugestiva de suprarealism.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult