Acasa Stiinta-ITIT Moştenirea Apple. Cine va lua miliardele lui Steve Jobs

Moştenirea Apple. Cine va lua miliardele lui Steve Jobs

scris de D.S.S.
1 afisari

Steve Jobs a lăsat în urmă o avere estimată de Forbes la 7 miliarde de dolari, formată în principal din acţiuni Apple şi Walt Disney, însă nu este încă sigur cum va fi împărţită moştenirea între cei patru copii, soţie şi soră, scrie Mediafax.

Cine va moşteni averea lui Steve Jobs

Steve Jobs era căsătorit, din 1991, cu Laurene Powell, cu care a avut trei copii – un băiat şi două fiice, Reed (în vârstă de 20 de ani), Erin (16 ani) şi Eve (13 ani). Jobs mai avea însă o fată dintr-o relaţie anterioară cu Chrisann Brennan, Lisa Brennan-Jobs, în vârstă de 33 de ani. Emblematicul cofondator şi lider al Apple a mai lăsat în urmă o soră, pe Patti Jobs, dar şi numeroşi prieteni şi rude mai îndepărtate.

Averea sa a fost evaluată în septembrie de Forbes la 7 miliarde de dolari, atribuită muncii depuse la dezvoltarea Apple şi a studiourilor de animaţie Pixar. Totuşi, cea mai mare parte din avere este reprezentată de acţiunile dobândite la Walt Disney Co după vânzarea Pixar către grup. Participaţia lui Jobs la Disney este evaluată la 4,4 miliarde de dolari. El avea anul trecut 5,426 milioane de acţiuni Apple, care ar valora peste 2 miliarde de dolari la preţul de la închiderea şedinţei bursiere de miercuri de la New York. Jobs ocupa locul 110 în topul Forbes al miliardarilor lumii, poziţia 34 în topul celor mai bogaţi americani şi locul 17 în clasamentul Forbes al celor mai puternici oameni din lume.

În vârstă de 56 de ani, Jobs avea mai multe probleme grave de sănătate – inclusiv cancer pancreatic, pentru tratarea căruia a făcut şi un transplant de ficat, în 2009. Când boala a ajuns în fază terminală, Steve Jobs s-a retras de la conducerea gigantului Apple. Apple a transmis si o adresa de e-mail pentru cei care vor sa transmita mesaje de condoleantele rememberingsteve@apple.com. Decesul lui Steve Jobs a venit la o zi dupa ce Apple a lansat pe piata ultimul produs al companiei, iPhone 4S.

1 comentariu

Marius 07-10-2011 - 15:46

Un speech extraordinar, mobilizator, emblematic, o lectie despre viata venita de la unul din cei mai prolifici oameni care au trait in timpurile noastre, si care a schimbat o industrie si modul nostru de a interactiona si comunica. RIP Steve!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult