Acasa Stiinta-ITIT NASA, atacată din nou de TinKode

NASA, atacată din nou de TinKode

scris de M.A.
11 afisari

Hackerul român TinKode anunţă că a spart un server al Centrului de zbor spaţial Goddard al NASA şi a obţinut acces la date confidenţiale de la sateliţi.

TinKode

NASA, atacată din nou de TinKode

TinKode, a scris pe Twitter marţi: „Centrul de zbor spaţial Goddard al NASA – (spart) 1 server accesat”, transmite Mediafax. Pe blogul lui, TinKode a postat o imagine despre care susţine că este a serverului FTP al centrului. Aceasta prezintă fişiere ce par conecate la programul SERVIR al NASA, care foloseşte date de la sateliţi pentru misiunile de asistenţă în caz de dezastru, evaluarea riscurilor de sănătate sau în cazul schimbărilor climatice şi problemelor de biodiversitate, potrivit lui Paul Roberts de la compania Kaspersky Lab. Un oficial din cadrul centrului a confirmat că a site-ul a fost spart dar susţine că acest lucru s-a întâmplat în aprilie. Anunţul lui TinKode intervine la o zi de la lansarea navetei Endeavour şi la o lună după ce acesta ar fi spart serverele Agenţiei Spaţiale Europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult