Acasa Stiinta-ITIT Nexus S, primul telefon cu Android 2.3

Nexus S, primul telefon cu Android 2.3

scris de Luminița Nițoiu
1 afisari

Google a lansat Nexus S, primul telefon mobil din lume cu platforma Android 2.3. Telefonul este dotat cu tehnologia Super AMOLED marca Samsung, are un display Contour de 4 închi şi este echipat cu tehnologia Near Field Communication (NFC), care permite vizualizarea informaţiilor de pe orice obiect, precum stickere sau postere integrate cu chipurile NFC.

Procesarea este realizată prin Cortex A8-Hummingbird de 1GHz – acelaşi din Galaxy S, pentru care a asigurat incredibila performanţă de rapiditate şi mulţi-tasking. Nexus S produce conţinut grafic 3D bogat, oferă o viteză mare de încărcare şi descărcare şi reda conţinut multimedia HD. De asemenea, telefonul integrează o cameră foto şi video de 5 megapixeli, precum şi cu o cameră frontala VGA, are un senzor giroscop şi o memorie internă de 16 GB.

În ceea ce priveşte numele, Samsung şi-a pus propia amprenta, numind dispozitivul Nexus S, deşi toată lumea vorbea despre Nexus Two, fiind al doilea telefon Nexus. Ei, dar cum proaspătul model este construit de Samsung, mai mult că sigur au avut şi ei un cuvânt de spus. Sau o literă: ”S”. Nexus One era fabricat de HTC.

Se pare că, întrebaţi de motivul schimbării numelui în Nexus Two în Nexus S, cei de la Samsung ar fi răspuns  ”Nu ne place să fim numărul al doilea”. Oricum, nu e ceva confirmat, aşa că rămâne la nivel de poveste.

detalii pe Playtech.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult