Acasa Stiinta-ITIT Nicolae Ciucă: Avem instrumentele și fondurile necesare pentru România digitală

Nicolae Ciucă: Avem instrumentele și fondurile necesare pentru România digitală

scris de Misu Andrei
141 Afisari

Premierul României a participat astăzi la Conferința „România Digitală, România Liberală”, ocazie cu care a precizat că digitalizarea României este unul dintre principalele obiectivele ale guvernului pe care îl conduce.

Foto: Gov.ro

„Este un concept care transmite un mesaj ferm al PNL, transformarea digitală este parte esențială din modernizarea României. Guvernările liberale de-a lungul istoriei și-au asumat întotdeauna reforme curajoase și misiunea de a moderniza societatea și economia României, îndeosebi în momentele grele. Astăzi, în fața multiplelor crize regionale și globale, trebuie să fructificăm oportunitatea de a face saltul în dezvoltare pe care îl așteaptă toți românii. Cercetarea, inovarea și digitalizarea sunt principalele ingrediente ale modelului liberal de creștere economică, le-am susținut și le vom susține în continuare”, a precizat premierul în debutul conferinței.

Nicolae Ciucă susține că este momentul ca România să facă progrese în domeniul digitalizării, astfel încât să se apropie la acest capitol de restul țărilor europene.

„Lumea se schimbă cu rapiditate, revoluția digitală și noile tehnologii înseamnă șansa omenirii de a găsi soluții la marile confruntări cu care ne confruntăm cu toții. De la pandemie, la criza energetică și războiului de la granițele noastre. România trebuie să contribuie la aceste progrese. Transformarea digitală și noile tehnologii ne oferă șansa de a recupera decalajele pe care le înregistrăm încă față de UE și față de țările care au înțeles mai devreme rolul noilor tehnologii în modernizarea serviciilor publice. Este o șansă pentru viitoarele generații, un demers care trebuie să coaguleze toate energiile societății și să aibă continuitate pe termen lung”, a declarat acesta.

Premierul susține că România are în prezent toate instrumentele și fondurile pentru a se digitaliza pe patru dimensiuni cheie, mai exact în servicii publice digitale, competențe digitale, digitalizarea sectorului privat și  conectivitatea prin rețele de mare viteză.

„Conflictul din Ucraina  ne-a semnalat importanța strategică a securității cibernetice, iar acum avem instrumentele și fondurile necesare pentru România digitală, pe patru dimensiuni cheie pe care evenimentul de astăzi le va aborda: servicii publice digitale, competențe digitale, digitalizarea sectorului privat românesc și conectivitatea prin rețele de mare viteză. Aceste priorități strategice se reflectă în marile proiecte de transformare digitală pe care Guvernul României le are în lucru”, susține premierul.

1 comentariu

neacsum 04-11-2022 - 11:08

Da, confirm, avem tot ce ne trebuie, avem degetele. Degetele acelea hraparete, cu gheare, care apuca si zgarie tot, care insfaca tot ce se poate insfaca si canea de pe oase, si lasa totul alb si gol, inoror incolor si insipid.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult