Acasa Stiinta-ITIT Nikon lanseaza camera foto D7000

Nikon lanseaza camera foto D7000

scris de Ziua Veche
3 afisari

SKIN anunta lansarea in Romania a noului aparat foto Nikon D7000, un DSLR in format DX cu senzor CMOS de 16,2MP si ISO 100-25600. Performanta camerei este asigurata si de noul sistem de procesare al imaginii, EXPEED 2, care mareste viteza procesarii – pana la 6 cadre pe secunda.

Pentru focalizarea rapida, aparatul a fost dotat cu 39 de puncte de focalizare, inclusiv 9 senzori tip cruce, precum si cu un sistem de detectare al fetei. Iar vizorul cu pentaprisma din sticla ofera o acoperire de 100% a cadrului si o magnificare de 0,94x, in timp ce declansatorul este capabil de o viteza de 1/8000s, testata la 150.000 de cicluri.

Fiind destinata utilizarii in exterior, camera foto este protejat de o carcasa din aliaj de magneziu si de un sistem de etansare impotriva prafului si umezelii. Pentru stocarea datelor, D7000 are doua sloturi pentru carduri SD.

Iar ca sa va faceti o idee de durata bateriei, producatorii va asigura ca veti putea realiza 1050 de cadre (in medie) –  intre incarcari.

Video, aparatul foto filmeaza in format Full HD (1080p), utilizand compresie MPEG4 AVC/H.264. Interesant este faptul ca utilizatorii au posibilitatea de a folosi focalizarea automata si in timpul filmarii, precum si sa editeze filmele direct in meniul aparatului foto.

In afara de D7000, Nikon lanseaza si noul blit Speedlight SB-700, care ofera control total asupra iluminarii scenei sau al subiectului: poate indeplini functia de master, controland pana la doua grupuri de blituri si rapoartele lor de iluminare, poate actiona si ca dispozitiv la distanta in cadrul unui set de blituri. De asemenea, include sistemul i-TTL de la Nikon, care asigura o masurare precisa a luminii, precum si un zoom automat in mai multe trepte, care detecteaza lungimea focala utilizata si regleaza puterea blitului pentru unghiurile vizuale cuprinse intre 24mm si 120mm.

Atat camera foto Nikon D7000, cat si blitul Speedlight SB-700 vor fi disponibile in Romania incepand cu luna noiembrie 2010. 

Detalii pe Playtech.ro

0 comentariu

emil 07-10-2010 - 14:53

Lepadaturilor din banda comunisto-securista le este foarte frica sa nu aiba arme cei ce nu fac parte din banda lor criminala, clica formata din insi inapoiati mintal nativ.
Multi, putini cit se ridica, sunt cu mult mai valorosi decit membrii bandei, chiar acei dotati cu uniforme!

NEardental 07-10-2010 - 14:56

Pai pe asistenta de la spitalul din Giulesti o tin inchisa deoarece prezinta pericol public, a fost „ezitanta” in declaratii.
Dar pe baieti asti inarmati ii lasa liberi pentru ca sunt inofensivi.

Si pe urma magistratii vin si fac scandal ca li s-au taiat sporurile si salariile.

ozana 07-10-2010 - 14:56

flacau scrii prostii documenteazate si scrie dar nu prostii pistolul e pistol revorverul este tot o atma de foc iar gloantele prezentate in clip sunt de vanzare la pravalie,glontul de 45 este glontul politistului american sa ca nu vad nici un glont taiat sau retezat iar un profesionist stie ca atunci cand intervine asupra glontului ii schimba balistica.

geek-a-contra 07-10-2010 - 16:06

„fully coated optics” nu este o marca, este doar o caracteristica, in traducere completa „componente optice acoperite complet cu strat protectie” care strat poate fi antireflex (cel mai probabil), filtru ptr anumite lungimi de unda, etc.

sint inclinat sa cred ca aspecificatia „marca…” nu apartine celor de la politie ci unui ziarist plin de zel si incultura

ps. @ ozana
1. si gloantele de .45 pot fi cu virf retezat. este o operatie ad hoc facuta de catre cei care vor sa mareasca efectul distructiv la tinta. afectarea proprietatilor balistice nu este importanta in masura in care armele ar fi fost folosite in lupta de aproape.
2. intradevar si pistolul si revolverul sint arme de foc dar functioneza nitzel diferit: incarcatorul pistolului este linear si gloantel sint introdusr unul cite unul in camera pe cind la revolver („care se roteste”in engleza) butoiasul este incarcator si camera in acelasi timp.
3. adevarat, calibrul .45 este specific american, dar nu neaparat al politistului. si armata foloseste acelasi calibru…..

Foreskin 08-10-2010 - 03:30

..niscai tancuri – cu care ei merg la vanatoare de elefantzi…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult