Acasa Stiinta-ITIT Noile smartphone-uri de la Microsoft nu vor mai purta denumirea Nokia

Noile smartphone-uri de la Microsoft nu vor mai purta denumirea Nokia

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Microsoft renunță la numele brandului Nokia de pe noile smartphone-uri, la mai puțin de un an de când a preluat operațiunile de producție de telefoane mobile și servicii ale Nokia Oyj.

Noile smartphone-uri de la Microsoft nu vor mai purta denumirea Nokia (foto:theguardian.com)

Noile smartphone-uri de la Microsoft nu vor mai purta denumirea Nokia (foto:theguardian.com)

Compania americanǎ care a preluat Nokia Oyj anul trecut pentru 5,4 miliarde de euro, a anunțat cǎ noile smartphone Nokia Lumia vor fi cunoscute ca Microsoft Lumia. Giganul american a adǎugat cǎ restul operațiunilor Nokia, care nu sunt deținute de compania americană, își vor păstra numele Nokia. Redenumirea va fi prezentată pe plan global la momentul potrivit, a anunțat Microsoft, cel mai mare producător mondial de software.

O postare de pe pagina de Facebook a Nokia France a confirmat renunțarea la numele brandului. Anunțul vine în pofida acordului încheiat pe zece ani cu compania finlandeză prin care Microsoft s-a angajat să utilizeze numele Nokia pe dispozitivele mobile.

În prezent, Microsoft este într-un proces masiv de reorganizare. În iulie, compania americană a anunțat eliminarea a 18.000 de locuri de muncă, echivalentul a 14% din efectivele sale mondiale (127.000 de angajați), aceasta fiind cea mai mare restructurare de personal realizată vreodată în istoria companiei. Cea mai afectată va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services, care va pierde 12.500 de angajați, adică jumătate din forța sa de muncă. Ca urmare a acestor restructurări, Microsoft a informat că va înregistra costuri de 1,6 miliarde de dolari sub formă de pachete compensatorii și costuri asociate în următoarele patru trimestre.

De asemenea, în procesul de restructurare, Microsoft va închide, în noiembrie, uzina Nokia de la Komarom (Nord-Vestul Ungariei), care are aproximativ 1.800 de angajați. În 2011, Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu (județul Cluj), după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008, conform Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult