Acasa Stiinta-ITIT Nokia Mobile va fi achiziționat de Microsoft

Nokia Mobile va fi achiziționat de Microsoft

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Societatea Nokia va ceda activitatea de producţie de telefoane mobile grupului american Microsoft pentru un preţ de 5,44 miliarde de euro.

Nokia Mobile va fi achiziționat de Microsoft (foto:pcadvisor.co.uk)

După această tranzacţie, fostul lider mondial în producţia de telefoane mobile îşi va concentra activitatea pe servicii şi reţele, decizie calificată de preşedintele Nokia, Risto Siilasmaa, drept „cel mai bun drum pentru a merge mai departe, atât pentru Nokia cât şi pentru acţionarii ei”.  Din cele 5.44 de miliarde de euro, 3.79 de miliarde vor fi plătite pentru unitatea de producţie de telefoane mobile, inclusiv linia de producţia a smartphone-urilor Lumia, ce au ca sistem de operare Windows Phone, diferenţa de 1.65 de miliarde corespunzând drepturilor de utilizare a licenţelor de fabricaţie Nokia pentru 10 ani, compania americană având opţiunea ca ulterior să le achiziţioneze definitiv.

Potrivit Agerpres, tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru al anului viitor, după acordul acţionarilor şi autorităţilor de reglementare. Aproximativ 32.000 de angajaţi ai Nokia vor trece la Microsoft, dintre care 4.700 doar în Finlanda.

1 comentariu

pathfinder 03-09-2013 - 10:47

Nasol.
Dar previzibil.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult