Acasa Stiinta-ITIT Nokia N1, prima tabletă a companiei finlandeze. Cum arată și ce știe să facă

Nokia N1, prima tabletă a companiei finlandeze. Cum arată și ce știe să facă

scris de A.A.
10 afisari

Nokia N1, prima tabletă a companiei finlandeze, a fost prezentată astăzi, la mai bine de șapte luni de la cedarea diviziei de telefonie mobilă în favoarea gigantului IT american Microsoft.

nokia-n1

Nokia N1, prima tabletă a companiei finlandeze.

Noua tabletă N1 urmează să fie dezvoltată în parteneriat cu Foxconn, producătorul IPad-urilor Apple. Firma chineză se va ocupa de producţia, distribuţia şi vânzarea echipamentului şi va asigura serviciile cu clienţii. În schimb, producătorul chinez va folosi designul şi standardele furnizate de compania finlandeză şi urmează să plătească pentru licenţa de folosire a mărcii Nokia.

Reprezentanţii companiei din Finlanda au declarat că N1 este prima tabletă care va avea un „motor predictiv” care va „învăţa” treptat obiceiurile utilizatorului şi va crea scurtături către cele mai folosite aplicaţii, contacte şi conţinuturi web. Tableta are un ecran de 7,9 inci, un procesor quad-core de 2.4 GHz şi o memorie de stocare de 32 GB. Dispozitivul rulează sistemul de operare Android Lollipop al Google.

gsmarena_002

În urmă cu trei luni, Ramzi Haidamus, unul dintre directorii Nokia, a afirmat că tableta N1 va fi la fel de bună precum iPad mini al Apple şi va costa mai puţin. El a precizat că tableta N1 este doar primul dintre echipamentele care vor fi produse sub marca Nokia.

De altfel, preţul modelului N1 este de 249 de dolari plus taxe, în timp ce modelul iPad mini 3, lansat în luna octombrie de Apple are un preţ de pornire de 399 de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult