Acasa Stiinta-ITIT Nouă versiune de consolă PS5. Când va fi disponibilă și la ce preț

Nouă versiune de consolă PS5. Când va fi disponibilă și la ce preț

scris de Misu Andrei
440 Afisari

Sony a anunțat oficial că va lansa o versiune de dimensiuni mai mici a consolei video PlayStation 5 (PS5).

Dispozitivul va debuta pe piață în noiembrie și va avea, cu excepția dimensiunilor, aceleași caracteristici tehnice ca modelul actual.

Cele două variante mai subțiri ale consolei le vor înlocui complet, la un moment dat, pe cele actuale. Acest lucru se va întâmpla după ce inventarul va fi epuizat.

Versiunea care dispune de cititor de discuri Ultra HD Blu-ray va costa 550 de euro, iar cea fără, ediția digitală, va avea prețul de 450 de euro.

Prețurile noilor modele în funcție de regiune:

Este interesant faptul că cei care cumpără o ediție digitală vor putea adăuga ulterior un cititor de discuri. Acest element va costa, separat, 80 de euro.

Potrivit Sony, dimensiunile noului PS5 sunt cu 30% mai mici decât cele ale modelului actual. Consolele au capacitate de stocare internă de 1 TB.

Zvonurile privind lansarea unei console de dimensiuni mai mici au apărut anul trecut.

Compania japoneză a anunțat, în luna iulie a acestui an, că vânzările totale de console PlayStation 5 au depășit pragul de 40 de milioane de unități. Dispozitivul a debutat pe piață în noiembrie 2020. În vară erau disponibile peste 2.500 de jocuri video pentru PS5.

Noile console ar putea ajunge în automobile electrice

Unii experți cred că Sony a dezvoltat o versiune mai mică de PS5 pentru a o include în automobile electrice. Compania mixtă Sony Honda Mobility a fost înființată în septembrie 2022 și intenționează să construiască vehicule conectate, care vor include multe tehnologii, inclusiv de divertisment.

Potrivit lui Yasuhide Mizuno, CEO al Sony Honda Mobility, compania va pune conținutul în față. Alianța va lansa primul său automobil electric pe piața americană până în 2025. Mizuno a mai spus că adăugarea de console PS5 la mașini este posibilă din punct de vedere tehnic, fără a confirma astfel de planuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult