Acasa Stiinta-ITIT Noul iPad umflă Apple pe bursă

Noul iPad umflă Apple pe bursă

scris de M.I.
5 afisari

Cu o zi înainte de lansarea pe piaţă a celei mai noi versiuni a tabletei iPad, acţiunile Apple au trecut joi pragul de 600 de dolari per titlu, o premieră în istoria companiei.

Noul iPad umflă Apple pe bursă

Imediat după debutul tranzacţiilor pe piaţa Nasdaq, titlurile Apple au ajuns la 600,01 dolari, iar ulterior au scăzut uşor până la 597 dolari per acţiune. În prezent capitalizarea de piaţă a Apple se apropie de 555 miliarde de dolari, după ce la finele lunii februarie a trecut pragul de 500 miliarde de dolari, un prag depăşit doar de câteva companii. Pieţele bursiere aşteaptă ziua de vineri, când noul iPad, echipat cu display Retina şi noul chip A5X, va fi disponibil în magazinele din SUA, Marea Britanie, Australia, Canada, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia, Singapore şi Elveţia.

O săptămână mai târziu produsul ar urma să fie lansat pe alte 30 de pieţe. Interesul enorm pentru noul iPad, dovedit de precomenzile online făcute după dezvăluirea produsului în data de 7 martie, i-a făcut pe analiştii de la Morgan Stanley să estimeze că acţiunile Apple ar putea ajunge în scurt timp la 720 de dolari şi chiar la 960 de dolari. Firma de cercetare de piaţă IDC a estimat recent că în 2011 au fost livrate 68,7 milioane tablete informatice, dintre care peste 40 de milioane au fost tablete iPad.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult