Acasa Stiinta-ITIT OACI: Cinci organizații din sectorul aeronautic vor lupta împreună contra pirateriei informatice

OACI: Cinci organizații din sectorul aeronautic vor lupta împreună contra pirateriei informatice

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI), a anunțat că cinci organizații internaționale din sectorul aeronautic au decis să-și unească eforturile pentru a combate pirateria informatică.

OACI: Cinci organizații din sectorul aeronautic vor lupta împreună contra pirateriei informatice (foto:jamie-farkham.com)

OACI: Cinci organizații din sectorul aeronautic vor lupta împreună contra pirateriei informatice (foto:jamie-farkham.com)

Hackerii, criminalii cibernetici și alți „teroriști” încearcă de asemenea să fure informații care ar provoca o pană mondială a sistemului aerian sau ar ucide oameni nevinovați, afirmă aceste organizații, printre care OACI, semnatare ale unui acord comun în fața acestor amenințări. Concret, semnatarii, printre care se numără de asemenea IATA, asociația internațională a transportatorilor, și Consiliul Internațional al Aeroporturilor, se angajează să-și coordoneze mai bine acțiunile și schimbul de informații sensibile, mai ales asupra identificării amenințărilor și evoluției riscurilor. Ei vor face de asemenea schimb de cele mai bune practici în materie de securitate cibernetică.

Totodată, semnatarii încurajează o mai bună coordonare între guvernele naționale și partenerii din industrie pentru a elabora strategii, politici și planuri privind securitatea cibernetică. „Ținând cont de evoluția rapidă a tehnologiilor și de faptul că ele sunt accesibile tuturor, nu putem ignora amenințările cibernetice„, a declarat secretarul general al OACI, Raymond Benjamin. „Aceasta este o preocupare majoră pentru siguranța aviației„, a subliniat acesta, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult