Acasa Stiinta-ITIT Ochelarii de “realitate augmentată”, prezentaţi de Google

Ochelarii de “realitate augmentată”, prezentaţi de Google

scris de Stefan Galai
3 afisari

Compania Google a prezentat, miercuri, pe reţeaua de socializare Google+, ochelarii de „realitate augmentată”.

Foto: kabayantech.com

Ochelarii derealitate augmentată sunt încă în faza de testare şi finisare şi nu pot fi comandaţi sau cumpăraţi din magazine.

Prototipul a fost prezentat miercuri noaptea pe reţeaua de socializare Google+ printr-un scurt montaj, informează Mediafax.

Acest scurt montaj prezintă ochelarii din perspectiva unui utilizator care se plimbă prin New York.

Utilizatorul din clip dă comenzi vocale ochelarilor, prin care află ce întâlniri are în ziua respectivă şi condiţiile meteo, răspunde unui mesaj primit de la un prieten, poartă o convorbire prin videochat, face o poză pe care o încarcă pe contul de Google+, obţine îndrumări GPS pentru a ajunge la destinaţie şi este alertat atunci când se apropie de o cunoştinţă conectată de asemenea la serviciile Google. Ochelarii îl alertează, de asemenea, dacă serviciile de transport în comun funcţionează normal.

Compania a precizat că secvenţa video are rolul de a demonstra „cum ar putea arăta această tehnologie”.

Pozele prezentate de Google arată o ramă de ochelari la care este ataşat, în dreptul ochiului drept, un mic display care integrează funcţiile prezentate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult