Acasa Stiinta-ITIT Parteneriat Mozilla – Yahoo!. Cum va fi afectat Google?

Parteneriat Mozilla – Yahoo!. Cum va fi afectat Google?

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Noul parterneriat strategic transformă Yahoo! în motorul de căutare implicit al browserului Firefox în SUA pentru PC și dispozitive mobile.

Parteneriat Mozilla - Yahoo!. Cum va fi afectat Google? (foto: searchengineland.com)

Parteneriat Mozilla – Yahoo!. Cum va fi afectat Google? (foto: searchengineland.com)

Cu ocazia semnării acestei înțelegeri, cele două companii au anunțat că vor explora în cadrul acestui parteneriat și dezvoltarea de noi produse și distribuirea lor. Yahoo! a afirmat că acesta este cel mai important parteneriat al său încheiat în ultimii 5 ani. Mozilla a subliniat la rândul său că Google este motorul de căutare implicit pentru Firefox din 2004, dar că contractul dintre cele două grupuri expiră și că „a profitat de această ocazie pentru a-și reexamina strategia și explora alte opțiuni”. „Noua noastră strategie de cercetare vine în sprijinul celei pentru a face din Firefox un browser pentru toți”, a declarat CEO-ul Mozilla, Chris Beard.

Chris Beard, a indicat totuși că alte motoare de căutare cum ar fi Google, Bing sau DuckDuckGo vor continua să facă parte din browserul Firefox ca opțiuni alternative. Conform Agerpres, Yandex Search va deveni motorul de căutare implicit pentru Firefox în Rusia, în timp ce în China Mozilla va continua parteneriatul cu Baidu. „Statutul nostru de organizație non-profit ne permite să facem alegeri diferite ce păstrează internetul deschis peste tot și independent”, a adăugat CEO-ul Mozilla, estimând că acordul anunțat miercuri este „un mare pas în această direcție”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult