Acasa Stiinta-ITIT Pentax pleacă în excursie cu WG-1 şi intră în studio cu DSLR K-5

Pentax pleacă în excursie cu WG-1 şi intră în studio cu DSLR K-5

scris de Luminița Nițoiu
6 afisari

Noua cameră Optio WG-1 a Pentax se întrece pe sine în rezistenţă la tot felul de lucruri. Are calităţi anti-praf, anti-şoc, anti-acvatice, anti-frig şi… anti-strivire. O mulţime de anti-, să le luăm pe rând.

Pentax Optio WG-1

Pentax Optio WG-1

Rezistenţa la praf, ştiţi, protejează camera atunci când este folosită într-un mediu uscat şi plin de… praf. Când vorbim de rezistenţa la şocuri, înseamnă că WG-1 suportă o cădere de la maxim 1,52 metri. În apă, poate fi folosită până la 10 metri şi ceva, iar în frig nu păţeşte nimic dacă temperatura nu este mai mică de 10 grade. Poate nu sună foarte impresionant, ştiu, aţi mai văzut aparate foto cu aceste calităţi. Dar interesantă mi se pare şi rezistenţa la strivire. Camera suportă greutăţi de până la 100 kilograme. Asta aţi mai văzut?

Altfel, o camera cuminte, cu 14 megapixeli, zoom optic 5x, ecran LCD de 2,7 inci (6,85 cm) care nu putem decât presupune că este tactil. Are şi port HDMI, GPS integrat, dar numai opţional, şi poate filma la rezoluţie HD şi 30 de cadre pe secunda, ceea ce e ok.

Camerele vor ajunge efectiv în magazine din aprilie, momentan sunt acceptate numai precomenzi. Preţurile sunt de 350 dolari în versiunea fără GPS şi 400 dolari dacă aparatul are şi funcţia GPS inclusă.

Pentax mai are o cameră gata să apară pe rafturi, ceva mai pretenţios: DSLR-ul K-5 Silver, cu trei obiective opţionale – un 21mm f3.2, un model 40mm f2.8 model şi un 70mm f2.4.

Pentax K-5

Pentax K-5

Camera are senzor CMOS de 16,3 megapixeli, ISO până la 51200, viteza de 7 cadre pe secundă (fps), ecran LCD de 3 inci cu 921.000 de puncte de rezoluţie şi capabilităţi video HD, la 25 FPS.

Disponibilitatea K-5 va fi în curând, dar nu se specifică exact când, iar preţul va fi de 1.600 dolari doar pentru corpul aparatului, fără vreun model de obiectiv inclus.

1 comentariu

Mache 10-02-2011 - 22:48

K-5 e de vanzare de cateva luni bune articolul nu pare sa fie la zi. Prin Decembrie era de fapt ~ $1400 on line…

Teapa de la mama ei. Pentax K-5 pare mai subtirel (afara de rezolutie) ca Nikon D90 care e pe piata de vreo 2-3 ani. Autofocusul e clar mai slab, microfonul are un zgomot de fond criminal (degeaba poate face film HD) si performanta pe luminozitate scazuta e mediocra. Singura diferenta e ca obiectivele sunt mai ieftine ca la concurenta neavand motorasul de autofocus integrat…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult