Acasa Stiinta-ITIT Personajele lui Roger Hargreaves adoptate de Google

Personajele lui Roger Hargreaves adoptate de Google

scris de M.I.
1 afisari

Google, cel mai cunoscut motor de căutare pe Internet,  şi-a schimbat logo-ul de pe pagina de start pentru a-i aduce un omagiu celebrului ilustrator englez Roger Hargreaves.
-ul Google se schimbă, de fiecare dată când este deschisă o nouă pagină, cu personajele lui Roger Hargreaves, printre care Little Miss Magic, Mr. Happy, Mr. Bump, Mr. Messy, Mr. Forgetful, Little Miss Shy Little Miss Tiny şi Mr. Slow.
Cu ocazia implinirii a 76 de ani de la naşterea lui Roger Hargreaves, motorul de cautare afişează 16 tipuri de logo-uri care ne duc cu gândul la creaţiile acestuia.Imaginea utilizată de către Google atunci când vă aflaţi în pagina de rezultate de căutare este  Little Miss Sunshine.
Charles Roger Hargreaves
(n. 9 mai 1935 – d. 11 septembrie 1988) a fost un autor englez şi ilustrator a cărţiilor pentru copii şi a devenit cunoscut în special pentru seria „Mr. Men” şi „Little Miss”, destinate pentru cititorii foarte tineri.
Mr. Men este o serie de 48 de cărţulii pentru copii începute de Roger Hargreaves în 1971 şi continuată cu Little Miss de fiul său Adam. Cărticelele, renumite în lumea întreagă, au apărut în limba română la editura RAO.
Simplitatea cărţilor, povestea inocentă, apariţia culorilor deschise şi ilustraţiile desenate cu atâta îndrăzneală au făcut ca seriile să ajungă renumite în întreaga lume, în doar 25 de ani fiind vândute peste 85 de milioane de copii în 20 de limbi.
Între 1979 şi 1982 Hargreaves a trăit cu familia sa în Guernsey. Apoi s-au stabilit la Sussex House Farm lângă Cowden, Kent. În 1988, Hargreaves a murit la spital în urma unui accident vascular cerebral, la vârsta de 53 de ani. Munca lui Hargreaves a fost continuată de fiul său, Adam, care a scris, desenat şi publicat după moartea tatălui alte volume cu personajele din seria “Mr. Men” şi “Little Miss”.
În aprilie 2004,  Christine, nevasta lui Roger Hargreaves, a vândut drepturile pentru Mr. Men unui grup de divertisment din Marea Britanie, pentru 28 milioane de lire sterline.

Roger-Hargreaves- si desenele care l-au facut celebru

Roger Hargreaves si desenele care l-au facut celebru

Logo

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult