Acasa Stiinta-ITIT Peste 1,2 miliarde de parole de utilizatori furate de hackeri ruși

Peste 1,2 miliarde de parole de utilizatori furate de hackeri ruși

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Mai mulți hackeri ruşi au reușit sǎ obţinǎ aproximativ 1,2 miliarde de parole pe care utilizatorii de Internet le aveau la companii americane şi străine din lume.

Peste 1,2 miliarde de parole de utilizatori furate de hackeri ruși (foto:foxbusiness.com)

Hackerii au obţinut numele de utilizatori şi codurile de acces de pe circa 420.000 de site-uri de Internet, de la companii mari la site-uri de Internet mai mici, a menționat cotidianul american New York Times. Publicaţia a obţinut aceste informaţii de la cercetătorii companiei de securitate informatică Hold Security. Potrivit acestora, hackerii au reuşit să obţină acces la 500 de milioane de conturi de e-mail. „Hackerii nu au vizat numai companii americane, ci toate site-urile de Internet pe care le-au putut găsi. Aceasta înseamnă de la companii de referinţă în clasamentul celor 500 de miliardari ai lumii la site-uri foarte mici”, a declarat Alex Holden, fondatorul Hold Security. „Majoritatea acestor site-uri sunt în continuare vulnerabile”, a avertizat acesta, potrivit mediafax.

Această intruziune, care ar putea fi cea mai mare realizată vreodată, a pornit de la un grup de hackeri cu sediul în rusia, undeva între Kazahstan şi Mongolia. Potrivit New York Times, hackerii, bărbaţi în vârstă de aproximativ 20 de ani, nu ar fi mai mulţi de 12.

3 comentarii

CONGO 06-08-2014 - 10:33

parolele sunt un fel de paltoane cu care oamenii se invelesc cand se duc prin diversele locuri ale WEBului in functie de temperatura locului.

nu cu mult in urma, o luna doua, si eBay si Yahoo au fost vizitate pe la garderoba si golite de paltoane tot din Rusia, si tot de FSB-isti care vor sa pedepseasca westul.

acestia sunt ofiteri tineri, nepoti si stranepoti de rusi care furau paltoane din toata Europa prin ’44 si mai departe in functie de anul in care „armatele prietene” au parasit cate tara.

de exemplu Putin a fost expert in gabardine si ceasuri elvetiene in Dresda, în perioada 1985-1990.

urbos 08-08-2014 - 18:33

Ji danul Tzukerberg si toata cloaca americaneasca numai cu urmaritul se ocupa, prin inselatorie, rusii astia au macar meritul ca au muncit pentru asta.

digital 08-08-2014 - 18:59

…..un grup de hackeri cu sediul în rusia, undeva între Kazahstan şi Mongolia.
hahaha!
e ca și cum ai zice…băsexu i-o suge lui nutzii!
deși, poate i-o chiar suge!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult