Acasa Stiinta-ITIT Piata jocurilor video nu se anunta in criza

Piata jocurilor video nu se anunta in criza

scris de Ziua Veche
6 afisari

Jocurile video ii mobilizeaza pe romani sa duca mana la buzunar, chiar daca veniturile le-au scazut substantial. Best Distribution, cel mai mare distribuitor de jocuri video din Romania, cu 65% din piata de profil, a vandut anul trecut 380.000 de jocuri, dintre care aproximativ 40% doar in Bucuresti. Titlurile cele mai cautate in 2009 au fost World of Warcraft si Call of Duty 6 – Modern Warfare II, urmate de FIFA 10, Sims 3 si Need for Speed Shift.Si in 2010 jocurile video vor merge impotriva crizei, iar principalii factori de influenta sunt lipsa finantelor pentru alt tip de distractie mai costisitor si, bineinteles, titlurile din acest an, mai ales cele din a doua jumatate, dupa cum subliniaza Andreea Allardin director general Best Distribution. Cum sa nu iti faci buget de jocuri video, cand stii ca in 2010 vin Starcraft 2, World of Warcraft – Cataclysm, Call of Duty 7, , FIFA 11, Sims 3 Ambition? De asemenea, anul acesta este posibil sa vedem Medal of Honor, probabil prin trimestrul al treilea.

 

Best Distribution a avut anul trecut afaceri de 7,2 milioane euro, cu 25% peste nivelul din 2008, iar pentru anul in curs mizeaza pe o crestere de 10%. In ceea ce priveste piata jocurilor video, Andreea Allardin estimeaza un avans de 5-10% pentru 2010.

Marea provocare este cresterea vanzarilor pentru consolele de joc. Momentan, PC-ul ramane platforma preferata, avand 55% dintre vanzarile de jocuri video ale Best Distribution. Oricum, costurile jocurilor pentru console sunt mai mari decat cele pentru PC, de 40-50 euro fata de un pret mediu de 20-30 euro pentru Windows.

Pe partea de online, vanzarile nu au fost spectaculoase, dar romanii se pare ca se indreapta si catre aceasta modalitate de achizitie. Anul trecut, multi au cumparat de pe Amazon.com. Best Distribution a avut vanzari online de aproximativ 8% din total, prin magazinul propriu, GameShop.ro.

www.Playtech.ro

0 comentariu

caramache 04-10-2010 - 00:39

Pai daca totul hotaraste electoratul, ce importanta are dorintilii dictafonului patrician Trandafirescu?

urbos 04-10-2010 - 03:42

Labagiule caramache, ce mai faci ba labare, tot cu limba in curul infect al securistului sef? Tot ii mai mananci cacatii, chestiile astea de retardat cu Patriciu, pixelu albastru, mogulii, mortii ma-tii de handicapat mintal mic si unsuros.
O sa-i lingi curand hoitul porcului chiombalau, ca nu mai apuca sfarsitul anului.

caramache 04-10-2010 - 03:47

mata gifiie sub un dulau maidanez in cimitir, si tu scri pe forum, vierme de cacat ce esti.

ELENA 04-10-2010 - 04:24

Si cine il crede pe repetent?Toata ziua se in cur pupa cu psd si acum se face ca are principii.Las-o jos ,ofilitule,tu vorbesti la comanda sila ordin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult