Acasa Stiinta-ITIT Platforma japoneza pentru mobil

Platforma japoneza pentru mobil

scris de Ziua Veche
50 Afisari

In Asia, in general, tehnologia are o alta viteza. Acolo au aparut primele telefoane cu proiector, ceea ce la noi inca nu exista. Daca nu ma insel, chiar Samsung spunea ca vrea sa creeze asa ceva. Ei bine in China pretul era de vreo 200 de euro/telefon. De aceasta data se pare ca, in curand, va aparea o noua platforma pentru aplicatiile mobile. Companiile japoneze vor sa creeze o noua platforma de aplicatii ce va fi o imbinare intre Symbian si Linux.

 

 

Cei implicati sunt firme mari precum NTT DoCoMo, Renesas, Fujitsu, NEC, Panasonic si Sharp. Noua platforma se pare ca va aparea pe telefoane mobile in a doua jumatate a anului 2012. Scopul clar al acestei colaborari este de a reduce costurile de dezvoltare pentru fiecare producator, spune geek.com. Cum fiecare companie aduce expertiza la procesul de dezvoltare ne putem astepta sa vedem o solutie de inalta performanta in care calitatea video sa fie mare, iar grafica 3D pe masura. Produsele lansate vor oferi o noua piata de devoltare pentru producatorii de software care momentan se concentreaza pe platformele iPhone si Android.

0 comentariu

REX 06-10-2010 - 09:55

O intortocheasi in toate felurile, de nu mai pricepe romanul de rand nimic. Ti-e teama sa spui adevarul ? Lucrurile sunt mult mai simple si se pot caracteriza prin cateva cuvinte.

Observator 06-10-2010 - 10:50

Fiecare oaie sa stea la locul ei in turma si sa-si vada de behaitul ei. Rostul oilor turmei este numai acela de-a da lapte si lina.

Noi, ca natiune, avem ceva particular care se traduce prin lehamite si sictir. Intr-o tara ca a noastra singura forma de convietuire este aceea de mafiotism, spagareala, prostitutie, labageala. Cine nu intelege acest lucru, ori o prost ori e timpit. Singurul lucru care ne leaga de acest loc, Romania, sunt frumusetile ei. Noi, romanii, nu meritam aceasta tara.

Bumerang 06-10-2010 - 15:41

Sprijinul acordat mi-a facut placere :-).
Inainte de a comenta vis-a-vis de varianta 1 si 2, doresc sa clarific ceva, pt a nu fi luat in colimator de forumisti, care ma cunosc de mult de pe fostul forum Ziua, ca fiind under cover.

Eu sunt un ungur cu ceva urme nemtesti, plecat din Timisoara acum 20 de ani. Sunt un critic vechi si vehement al multor „calitati” romanesti. Nu ascund faptul, ca am fost de multe ori acid la adresa unor forumisti, atunci cand am considerat ca o merita, ei ca persoana.
Criticile aduse au doua cauze. Posibilitatea ca dupa 89 sa-mi pot spune parearea deschis despre ce cred ce e prost (la romani), si despre ce a trebuit sa tac 20 de ani lumina. Doi, pt ca Romania este si tara mea de bastina, si nu pot „s-o las”, numai pt ca romanii sunt acolo majoritari. Practic, motivul este ceva de genul, critica constructiva. De cele mai multe ori m-am lovit de „patrioti”, care stiu numai una si buna. Cum ziceai si tu, „noi suntem aici stapani” etc. Din nefericire, parerea mea despre romani s-a inrautati dupa 89. Probabil pt ca au si ei acum posibilitatea sa-si dea arama pe fata, lucru mai greu sub Ceausescul
Revin la subiect.

Varianta 1 – Pai ea este una verificata deja, as spune, prin aducerea la Domnie a primului Rege. Daca excludem fanariotii, care au avut si ei un efect pozitiv, dar ma rog, subiectul este controversat. Daca ascultau politicienii mai mult de Hohenzolleri, poate si Romania era astazi mai departe. Daca astazi se poate aduce un guvern strain? Nu cred. Mai degraba ar fi trebuit reinstalat Regele, ca autoritate morala, caci ea astazi nu exista in opinia mea.
Varianta 2. Astazi, as spune ca romanii sunt in marea lor majoritate neguvernabili, pt ca se complac in coruptie, si se autoscuza cu, „nu se poate alfel”. Cred totusi ca in timp, si prin educatie (nu stiu exact de unde) se poate trece peste problema. Numai ca, s-ar putea ca pana atunci sa plece toti cei care ar putea sustine morala nationala.

jan dinu 07-10-2010 - 05:03

Tzara mica – incercuita
Tace shi-i este – frica
N’are bomba nucleara
Sa-i tzina pe dusmani afara !

Populatia-i dresata
S-a plece in turma – toata
Locul lor e ocupat
De altii cu scop – format !

Ajunshi cu toti migratori
Recunoscuti azi ca – ciori –
Cu un nume asha confuz …
Greu mai e – mereu de plins !

JD-USA
Inchinata tuturor – „goimilor „

Bumerang 07-10-2010 - 08:08

Mai Jenica,

ceva nu se potriveste in poezia ta.
pe de-o parte-i jelesti pe cei asupriti (dresati), pe de alta ii conmpari cu „ciori”, cuvant cu totul si cu totul nepotrivit in vacbularul unui om de bun simt care apara pe cei sarmani. Ca doar asa vrei sa pari, nu-i asa?? Pai care-i diferenta dintre tine, care urasti „ciorile” si evreii care din punctul tau de vedere „asupresc lumea”?

Imi amintesc de un film in care, daca mai retin bine, un agent CIA sau ceva de genul, confruntat cu acuza la adresa unui dictator, parca sud-american, dar care era de partea USA, „He is a son of a bitch”, a raspuns, „Yes, but he is OUR sun of a bitch.

Tu esti cam frustrat mai baiatule.

jan dinu 07-10-2010 - 15:35

Sunt doar – omul – presupunerilor !
Nimic nu-i adevarat din ce-am exprimat ..-:)
– Ciorile ( pasari recunoscute ca foarte inteligente )
– Goimia ( ansamblu de neputintza colectiva ) redusa la o „metafora „
bine observata ..
JD-USA

1 2 3 4

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult