Acasa Stiinta-ITIT Ponta şi hackerii

Ponta şi hackerii

scris de D.P.
9 afisari

Victor Ponta a afirmat luni că România era cunoscută în urmă cu 15 ani pentru hackeri și tineri care încălcau legea, în vreme ce acum avem specialiști în combaterea criminalității cibernetice.

„În urmă cu 15 ani eram cunoscuți în America și în Europa ca țara care crește cei mai mulți hackeri și tineri care încalcă legea. Acum suntem cunoscuți ca o țară care are instituții publice și specialiști în combaterea criminalității informatice și cred că schimbarea este esențială”, a spus prim-ministrul la ceremonia de deschidere a Oficiului Consiliului Europei în domeniul criminalității informatice din București.

Cu acest prilej, premierul a dat asigurări că Guvernul și celelalte instituții ale statului român vor acorda tot sprijinul „pentru ca activitatea oficiului să se desfășoare în condiții excelente”. Totodată, șeful Executivului a amintit un episod din cariera sa de procuror legat de condamnarea unei persoane acuzate de acest gen de infracțiuni.

„În urmă cu 15 ani, ca procuror, am întocmit prima trimitere în judecată și am obținut prima condamnare pentru o persoană care a comis o infracțiune cibernetică. Unii spun că mai bine rămâneam procuror. Ceea ce mă bucură este faptul că România a progresat enorm în ceea ce privește legislația, dar și instituțiile de aplicare a legii în acest sens”, a povestit prim-ministrul.

În cadrul ceremoniei, șeful Oficiului Consiliului Europei pentru combaterea criminalității cibernetice, Alexander Seger, i-a mulțumit lui Victor Ponta pentru că în urmă cu un an s-a oferit să găzduiască la București acest oficiu, cu ocazia vizitei la București a secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

5 comentarii

BULA 03-06-2014 - 07:52

Kakatii care n-au lucrat in productie si care nu s-au remarcat ca buni organizatori, n-au ce sa caute in functii de conducere a statului. Sunt nulitati !
Ce sa ceri de la un „procoror” de doi lei sau de la un militian. Nici contabilii nu sunt buni, ca sunt prea batuti in cap, sunt rigizi in gandire si stiu doar sa taie din cheltuieli fara sa dezvolte ceva.

pathfinder 03-06-2014 - 09:23

Cum lucreaza un procuror in „productie”? 🙂

BULA 03-06-2014 - 11:08

Daca nu se pricepe la chestiuni concrete, sa nu se bage la functii de conducere ca incurca treburili. Asta era ideea.

mircea 03-06-2014 - 11:16

no dapai domnule draga este adevarat ca NUTZY si-a facut transplant da barba neagra ca sa fie la coloare cu originea,daca a facut acest sacrificiu ar fi bine sa-l cloceasca si pa Traian poate sa prinde ceva si da capu lui,daca nu poate sa coace la minte

pathfinder 03-06-2014 - 11:51

Nu au dat randament cremele alea?
Terapie cu imagini ai incercat?!?
Vezi ca are Nutzi niste poze pe net…

P.S. Keep us posted!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult