Acasa Stiinta-ITIT Poșta Română lansează primul NFT, sub forma unui timbru digital.

Poșta Română lansează primul NFT, sub forma unui timbru digital.

scris de Misu Andrei
72 afisari

Poșta Română lansează primul NFT al unei entități din portofoliul statului român, sub forma unui timbru digital, cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înființarea companiei, anunță, miercuri, compania.

Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 12 august 2022, ora 18.00, la Muzeul Național de Istorie a României.

Este vorba despre o serie limitată de 160 de NFT-uri, simbolizând vârsta Poștei Române, creații grafice virtuale a căror valoare de piață este de presupus a se aprecia în timp.

„Din cele 160 de NFT-uri, Poșta Română a alocat, special pentru evenimentul de la sediul MNIR, zece timbre digitale, care vor face obiectul unei licitații deschise, cu un preț de pornire de 160 de euro pentru fiecare piesă. Scopul licitației este unul exclusiv umanitar. Toate încasările obținute în seara evenimentului vor fi transferate în conturile fundației HOSPICE Casa Speranței, care a demarat un proiect de colaborare cu Poșta Română în acest sens. Banii vor merge în proiectele de susținere a programelor derulate în sprijinul pacienților cu boli incurabile. De altfel, costurile pentru susținerea unei zile de tratament paliativ pentru fiecare pat din spitalele fundației se cifrează, coincidență, la 160 de euro”, transmite compania.

De asemenea, Poșta Română marchează 160 de ani de la înființare și prin organizarea fazei naționale a Marșului Factorilor Poștali, competiție profesional-sportivă ajunsă anul acesta la ediția 42.

Întrecerea, la care participă cei mai rapizi poștași din fiecare județ al țării, se va desfășura sâmbătă, 13 august 2022, pe Calea Victoriei, de la ora 11.00, linia de start fiind amplasată chiar în fața Muzeului Național de Istorie a României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult