Acasa Stiinta-ITIT Premierǎ: Mai multe smartphone-uri vȃndute decȃt telefoane simple

Premierǎ: Mai multe smartphone-uri vȃndute decȃt telefoane simple

scris de Laurentiu Banches
16 afisari

Vânzările de smartphone-uri la nivel global le-au depăşit în trimestrul al doilea pentru prima dată pe cele de telefoane mobile simple.

Premierǎ: Mai multe smartphone-uri vȃndute decȃt telefoane simple

Pe ansamblul anului 2013, firma de cercetare Gartner se aşteaptă ca vânzările de telefoane mobile, smartphone-uri şi telefoane cu funcţii de bază, să se situeze la 1,82 miliarde de unităţi. Vânzările globale de smartphone-uri au crescut în trimestrul al doilea cu 46,5%, la 225 milioane de unităţi, în timp ce telefoanele mobile simple s-au situat la numai 210 milioane de unităţi în aceeaşi perioadă.

Pe piaţa smartphone, sistemul de operare Android, al grupului Google, şi-a întărit poziţia, cu o cotă de piaţă de 79% în trimestrul al doilea, comparativ cu 64,2% în perioada similară din 2012. Cota de piaţă a sistemului de operare iOS al Apple, principalul rival al Google, a scăzut de la 18,8% la 14,2%. Windows Phone, sistemul de operare al Microsoft, a reuşit să urce pe locul al treilea, depăşind pentru prima dată BlackBerry, dar rămâne la distanţă mare faţă de Android şi iOS. Cota de piaţă a Windows Phone a urcat de la 2,6% la 3,3%. Samsung şi-a consolidat poziţia de lider în rândul producătorilor de telefoane mobile, cu o cotă de piaţă de 24,7% în trimestrul al doilea, notează Gartner.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult