Acasa Stiinta-ITIT Premierul turc ameninţă cu interzicerea YouTube şi Facebook

Premierul turc ameninţă cu interzicerea YouTube şi Facebook

scris de S. P.
4 afisari

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat cu interzicerea YouTube şi Facebook în Turcia după alegerile municipale din 30 martie.

Premierul turc ameninţă cu interzicerea YouTube şi Facebook

Premierul turc ameninţă cu interzicerea YouTube şi Facebook

„Sunt noi măsuri pe care le vom lua în acest domeniu după 30 martie (…) inclusiv interzicerea (YouTube şi Facebook)”, a declarat Erdogan  într-un interviu difuzat joi seara de postul de televiziune privat turc ATV.

De la inculparea, în decembrie, a zeci de apropiaţi a regimului, directori, aleşi sau funcţionari de rang înalt, suspectaţi de corupţie, opoziţia cere demisia lui Erdogan.

Conversaţiile telefonice care îl pun direct sub semnul întrebării în afacerile de corupţie sunt publicate pe Internet de săptămâna trecută.

În aceste convorbiri, a căror autenticitate nu a fost stabilită definitiv, premierul îi cere fiului său să ascundă sume mari de bani sau evocă un comision considerat insuficient, plătit de un grup industrial.

Miercuri, şeful Guvernului s-a arătat încă o dată indignat că i-au fost ascultate discuţiile telefonice, vorbind despre o „înscenare imorală” şi acuzându-şi rivalii de complot pentru înlăturarea de la putere a guvernului.

În plină campanie electorală, el a promis miercuri să plece din politică dacă partidul său nu va câştiga alegerile municipale din 30 martie, care au valoare de test pentru regimul său, scrie Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult