Acasa Stiinta-ITIT Preşedintele Parlamentului European contestă ACTA

Preşedintele Parlamentului European contestă ACTA

scris de M.A.
8 afisari

Preşedintele Parlamentului European s-a pronunţat împotriva ACTA, apreciind drept „slab” echilibrul între protecţia dreptului de proprietate intelectuală şi drepturile fundamentale ale utilizatorilor de internet.

ACTA”Nu cred că se fac progrese prin actualul acord”, a declarat Martin Schulz, la un post german de televiziune. El a mai menţionat că a făcut apel către Comisia Europeană „încă din 2010” să „înceteze cu secretele. (…) Nu a făcut asta şi acum primeşte critici”, a adăugat Martin Schulz, transmite RRA.

ACTA a fost semnat în urmă cu câteva săptămâni, la Tokyo, de 22 de state membre ale UE, inclusiv România, şi de Australia, Canada, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Statele Unite.

Cel mai mare grup europarlamentar, Partidul Popular European susţine acordul, în timp ce Socialiştii şi Democraţii şi Verzii doresc renegocierea textului, informează EUObserver. Potrivit raportorului PE privind ACTA, Vital Moreira, controversa apare în legătură cu o parte a acordului, cea care se referă la drepturile de autor pe internet, descărcarea de muzică, literatură, teatru, spectacole etc.

Deoarece a ridicat probleme legale, Parlamentul European poate cere Curţii europene de Justiţie să verifice compatibilitatea acordului cu legislaţia europeană. În acest caz, procedura parlamentară ar fi suspendată până la decizia Curţii, informează EUObserver. Pentru a putea fi aplicat în spaţiul comunitar, ACTA trebuie ratificat de toate statele membre şi aprobat de Parlamentul European.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult