Război între Motorola şi Microsoft | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITIT Război între Motorola şi Microsoft

Război între Motorola şi Microsoft

scris de D.P.
4 afisari

Motorola, filială a corporaţiei americane Google ce administrează motorul de căutare cu acelaşi nume, a pierdut vineri o bătălie într-o afacere de brevete în care se opune firmei Microsoft, justiţia american confirmând că nu poate să obţină pentru moment punerea în aplicare a unei interdicţii de vânzare a produselor Microsoft pe care a câştigat-o în Germania, scrie AFP.

Motorola Mobility, recent cumpărată de Google, şi Microsoft se înfruntă în justiţie de mai mulţi ani pe cele două maluri ale Atlanticului din motive legate de brevete.

În Germania, un tribunal din Mannheim a decis la începutul lui mai în favoarea celor de la Motorola, interzicând la cererea lor vânzarea în această ţară a unor produse Microsoft, în special sistemul de operare Windows 7 şi consola de jocuri Xbox.

Motorola a demarat procedura sa din Germania abia în 2011, după ce corporaţiile în cauză se înfruntau de aproximativ un an, în Statele Unite, în cadrul unei afaceri mai vaste cu privire la brevete valabile în mai multe ţări şi care a dus în cele din urmă la deschiderea unui proces.

În aşteptarea hotărârii, Microsoft a obţinut în primăvară în faţa unui judecător american ca interdicţia câştigată în Germania să nu fie aplicată, situaţie confirmată vineri de o Curte de Apel. ‘În cele din urmă, această afacere este o procedură contencioasă potrivit legii contractelor din statul Washington, între două companii americane’, subliniază curtea în decizia sa. Instanţa mai menţionează că, în funcţie de finalul afacerii în curs în Statele Unite, ‘Motorola ar putea la sfârşit să obţină punerea în aplicare a interdicţiei (de vânzare a anumitor produse) în Germania’.

Marile corporaţii din tehnologia de vârf poartă în prezent un ‘război al brevetelor’ în faţa instanţelor din mai multe ţări ale lumii. În afară de Motorola şi Microsoft, hotărârile justiţiei sunt aşteptate cu viu interes în disputa dintre grupul american Apple şi producătorul sud-coreean de aparatură electronică Samsung.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult