Acasa Stiinta-ITIT Războiul Rece, înlocuit de războiul informatic

Războiul Rece, înlocuit de războiul informatic

scris de M.A.
3 afisari

Un expert american în lupta antiteroristă a avertizat, miercuri, în legătură cu un „război al codurilor informatice” care a luat locul Războiului Rece, cu consecinţe potenţial devastatoare.

cyberwar

„A fost Războiul Rece, a fost războiul împotriva terorismului (…), acum avem un război al codurilor„, a afirmat fostul agent CIA Cofer Black, într-o intervenţie la salonul informatic Black Hat de la Las Vegas.

„Pentru al-Qaida, este natural să (…) intre în spaţiul virtual”, a spus Black, care a lucrat timp de 28 de ani pentru Agenţia Centrală de Informaţii a Statelor Unite, transmite Mediafax.

El consideră că ampla operaţiune de spionaj informatic dezvăluită miercuri de compania de securitate informatică McAfee, care a vizat mai mult de 70 de organizaţii şi guverne din întreaga lume, nu reprezintă decât un prim semnal, care anunţă o campanie de amploare.

James Lewis, expert la Centrul de studii strategice şi internaţionale (CSIS), consideră că, deşi elementele prezentate de McAfee nu reprezintă dovezi „concludente în sens juridic” împotriva Beijingului, acestea confirmă suspiciunile privind intenţiile Chinei.

Potrivit unui raport publicat miercuri de compania McAfee, mai mult de 70 de organizaţii şi guverne, printre care se numără agenţii ONU şi mai multe grupuri americane de apărare, au fost, în ultimii ani, ţinta unor ample campanii de spionaj informatic, iar analiştii consideră că originea acestora se află în China.

Operaţiunea a început în iulie 2006, cu o intruziune în serverele informatice ale unei companii de construcţii sud-coreene şi s-a încheiat în iunie 2011, potrivit McAfee, care afirmă că autorii atacurilor au fost interesaţi în principal de date privind sistemele de apărare americane şi de reţelele de comunicaţii prin satelit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult