Acasa Stiinta-ITIT Retea sociala + mobilitate = telefonul Facebook

Retea sociala + mobilitate = telefonul Facebook

scris de Ziua Veche
1 afisari

Telefon FacebookNu vine muntele la Mahomed? Nu-i nimic, Mahomed ia initiativa. Facebook, cea mai populara retea sociala din lume, tine cu tot dinadinsul sa ajunga la utilizatorii de telefoane mobile. Si pentru ca aproape un sfert din cele 500 de milioane de utilizatori acceseaza reteaua de pe dispozitive wireless, Facebook vrea un telefon dedicat. Si pare chiar sa lucreze de zor pentru un telefon propriu, de vreo doi ani, potrivit Bloomberg.

Dispozitivul este construit cu producatorul INQ si va integra, ghici ce?, reteaua sociala online, si nu oricum, ci ca functie permanenta. Totul pare simplu: daca nu ai deja cont (mai exista cineva care nu are cont pe Facebook?!), iti creezi unul, iar conexiunea va fi mereu activata si se va restabili automat chiar si dupa repornirea telefonului.

Pentru ca mejale in comunitate vor fi activitatea principala, dispozitivul este asteptat sa fie conceput in jurul functiei text, cu o tastatura QWERTY si ecran tactil. Un al doilea model va incorpora o tastatura virtuala in ecranul tactil si va avea un design similar iPhone. Sistemul de operare (cred ca nici nu mai vorbim despre altceva) va fi Android.

Telefonul Facebook va intra in competitie directa cu iPhone si BlackBerry. Si as zice nu numai, pentru ca Facebook a devenit o aplicatie foarte populara pe orice smartphone.

Iar lansarea… ei bine, suntem privilegiati, pentru ca piata europeana are prioritate. In prima jumatate a lui 2011 va aparea la noi, prin luna martie, desi pretul nu se stie deocamdata. In a doua parte a anului va fi livrat si americanilor, prin AT&T, la un pret care se pare ca nu va depasi 100 de dolari.

Detalii pe Playtech.ro

0 comentariu

Amza 10-10-2010 - 14:55

Doamna Udrea oricum este bine vazuta de catre populatie si de catre actuala conducere. Este cea care chiar face treaba. Respect!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult