Acasa Stiinta-ITIT Revoluția Gmail: de acum poți trimite un email unei persoane fără să-i cunoști adresa

Revoluția Gmail: de acum poți trimite un email unei persoane fără să-i cunoști adresa

scris de G. D.
11 afisari

Gmail face un pas enorm în serviciile de poștă electronică, folosindu-se de platforma de socializare Google+. Clienții serviciului de Gmail pot acum să treacă la adresa destinatarului, în locul adresei de email, numele persoanei. Dacă aceasta are un cont Google, va primi mesajul.

Gmail anunță servicii noi

Gmail anunță servicii noi

Regulile de confidențialitate în acest caz sunt următoarele, după cum anunță Google. Adresa celui care trimite email cu acest sistem devine vizibilă imediat pentru destinatar, în emailul primit. Se presupune că odată cu trimiterea mesajului expeditorul și-a dat acordul ca identitatea sa să fie dezvăluită. Dacă respectivul răspunde la mesaj, atunci adresa lui de email va deveni vizibilă pentru cel care a trimis primul mesaj. În acest fel, doi prieteni, cunoscuți care nu aveau încă adresele schimbate între ei, pot acum cu Gmail să comunice.

Google precizează că la expedierea mesajului, în timpul completării câmpului ‘destinatar’, Gmail va sugera persoane din Google+.

Toate conturile de email de la Gmail vor avea o categorie nouă de mesaje, denumită Rețele Sociale, care trebuie activată. Dacă primiți un e-mail de la o persoană care nu face parte din cercurile dvs., acesta va fi filtrat în categoria Rețele sociale din căsuța de e-mail (dacă este activată categoria) și, numai după ce răspundeți sau adăugați persoana în cercuri, aceasta va putea să inițieze altă conversație cu dvs.

În concluzie, dacă doriți să puteți fi contactat prin acest sistem, trebuie să alegeți setările potrivite din contul Gmail pentru ca acest lucru să fie posibil. În mod normal, „by default” setarea pentru primirea acestor mesaje este de la „Oricine”. POate fi schimbată în „Nimeni”, „cercuri” și „cercuri extinse”.

2 comentarii

urbos 11-01-2014 - 11:56

Toate banalitatile sint, mai nou, prezentate ca idei geniale. Tranca fleanca.

pathfinder 14-01-2014 - 11:46

Eu unul vreau sa scriu persoanei de la adresa:
West Georgia
P.O. Box 18453
710 Granville Street
Vancouver, BC V6Z 1E0
Canada

Dar nu ma lasa…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult