Acasa Stiinta-ITIT Roboti din lego intra in sah

Roboti din lego intra in sah

scris de Ziua Veche
8 afisari

Imi place sahul. Strategie, surpriza, reorientare, provocare. Imi place si sa il joc. Uneori castig si mult mai des pierd. Dar tot provocator ramane. Iar acum, odata cu robotii care intra pe tabla de joc, ehe… lucrurile se schimba. (Inca nu imi dau seama daca in bine sau rau..)

Oricum, e treaba inovativa: roboti facuti din piese de lego. Iar tabla de joc e imensa, desigur. Insa nu veti ghici CAT de imensa… 14 metri patrati! Exact… Uaau! Si e facuta numai din piese lego Lego Mindstorm – peste 100.000 de bucati. Numele jucariei: Monster Chess. Va fi prezentat la Brickworld 2010, eveniment despre lego care se va desfasura in perioada 17-20 iunie la Chicago.

 

Jocul functioneaza pe baterii, piesele sunt controlate prin Bluetooth (asa ca atentie la conexiune pe mutarea adversarului!), iar caii se misca. Partidele pot fi vizualizate si ulterior, prin replay, iar limba poate fi selectata in functie de preferinta.

Monster Chess a cerut ceva munca. Timp de un an patru oameni de la Team Hassenplug s-au straduit sa combine ideile si sistemul de functionare, iar costurile au fost de 30.000 de dolari.

Sahul in aceasta versiune poate fi jucat in variantele om-computer, computer-computer sau om-om prin control computerizat, fiindca prin computer pot fi manevrate piesele de pe tabla. Regulile sunt cele standard internationale.

Insa in ceea ce priveste posibilitatea de achizitionare… sory, inca nu e de vanzare.

Mai multe detalii pe www.playtech.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult