Acasa Stiinta-ITIT Romania, locul doi la malware si locul sapte la spam

Romania, locul doi la malware si locul sapte la spam

scris de Ziua Veche
0 afisari

Romania se afla pe locul doi in clasamentul statelor din care provin cele mai multe atacuri informatice directionate, de tip malware, din lume, dupa China si la distanta mare de Statele Unite ale Americii, plasate pe locul trei, conform ultimului raport dat publicitatii de producatorul american de programe antivirus Symantec Corp, citat de Agerpres.


De asemenea, Romania ocupa locul 7 intr-un clasament mondial al tarilor din care se expediaza mesaje spam, cu 2,53% din total, iar Bucurestiul se plaseaza pe pozitia a opta in topul oraselor, alcatuit dupa acelasi criteriu, cu 1% din spam-uri, reiese din datele producatorului de solutii de securitate PandaLabs, citate de Mediafax.

Astfel, majoritatea atacurilor directionate de tip malware inregistate in luna martie provin din China (28.2%), urmata de Romania (21.1%) si Statele Unite (13.8%). Acest raport este bazat pe analiza adreselor IP ale expeditorilor acestor atacuri si nu pe adresa IP a serverului de e-mail de pe care au fost trimise. Luand in calcul doar locatia serverului de e-mail folosit, majoritatea acestor atacuri au ca provenienta SUA, cu 36,6%. Fisierele cel mai frecvent atasate unor astfel de mesaje sunt de tip .XLS si .DOC, iar cele mai periculoase sunt cele arhivate in .RAR, o formula de compresie a continutului de date ce este compromisa in proportie de 96.8% atunci cand apare atasata de un e-mail, conform raportului.

Potrivit studiului „The Cloud Security Company” realizat de Panda, Brazilia, cu 13,76%, India, cu 10,98%, si Vietnam, cu 5,71, se situeaza pe primele locuri in topul tarilor din care au fost trimise cele mai multe spam-uri in primele doua luni ale acestui an. Acestea sunt urmate de Coreea de Sud, cu 6,32%, SUA, cu 5,46%, si Rusia, cu 2,85%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult