Acasa Stiinta-ITIT Rusia. Youtube, plasat pe lista neagră a site-urilor

Rusia. Youtube, plasat pe lista neagră a site-urilor

scris de M.A.
1 afisari

Site-ul Youtube a fost plasat miercuri pentru scurt timp pe lista neagră a paginilor cu conţinut interzis în Rusia, provocând reacţii puternice pe internet, însă autorităţile au dezminţit rapid informaţia, evocând o „eroare tehnică”.

Rusia. Youtube, plasat pe lista neagră a site-urilor

Către ora locală 16.30 (12.30 GMT), Youtube.com figura ca site ce conţine informaţii interzise prin lege în registrul federal care reglementează activitatea paginilor de internet. Se preciza că site-ul fusese adăugat în registru la cererea Rospotrebnadzor, serviciul federal pentru protecţia consumatorilor, transmite Moldpres, care citează agenţii de presă internaţionale.

Reacţionând la această informaţie, şeful serviciului, Ghennadi Onişcenko, a ţinut să precizeze că era vorba doar de interzicerea unor anumite pagini, în special videoclipuri cu scene de sinucidere, şi nu a întregului site, potrivit agenţiilor ruse.

Contactat de AFP, Vladimir Pikov, un reprezentant al agenţiei ruse pentru supravegherea media Roskomnadzor, care gestionează registrul, a evocat la rîndul său o „eroare tehnică”. În jurul orei locale 17.00 (13.00 GMT), Youtube nu mai figura pe lista neagră.

Rusia a început în luna noiembrie să includă site-uri pe lista neagră după adoptarea în acest an a unei legi controversate, care are ca obiectiv oficial protejarea minorilor faţă de informaţii „periculoase”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult