Ruşii ar putea interzice accesul la Youtube – vezi de ce | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITIT Ruşii ar putea interzice accesul la Youtube – vezi de ce

Ruşii ar putea interzice accesul la Youtube – vezi de ce

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Rusia ar putea bloca complet accesul la site-ul Youtube din cauza filmului antiislam “Innocence of Muslims” pe care site-ul refuză să îl şteargă.

Ruşii ar putea interzice accesul la Youtube din cauza filmului "Innocence of Muslims" (foto:mashable.com)

Ministrul rus al Comunicaţilor, Nikolai Nikiforov, a anunţat, potrivit mediafax, că aceasta nu este o glumă şi că ar putea să fie nevoiţi să interzică în totalitate site-ul Youtube în Rusia după intrarea în vigoare pe 1 noiembrie a unei noi legi asupra Internetului. Legea în cauză priveşte protejarea minorilor faţă de un conţinut “periculos” mai ales cu caracter pornografic sau de promovare a drogurilor, permite blocarea unui site chiar şi dacă o singură pagină difuzează informaţii interzise de către legea rusă.

Luni, 17 septembrie, Parchetul General rus şi-a anunţat intenţia de a interzice în Rusia filmul „Innocence of Muslims„, înscriindu-l pe lista lucrărilor extremiste. Un val de violenţe antiamericane a izbucnit de o săptămână în lumea arabă, şi nu numai, pentru a protesta faţă de filmul amator care denigrează islamul, turnat în urmă cu peste un an în Statele Unite şi din care un fragment de 14 minute a fost postat pe site-ul de Internet Youtube. În acest moment, în Rusia sunt interzise peste 800 de lucrări „extremiste” Este vorba în esenţă de texte islamiste, neonaziste, ultranaţionaliste ruseşti sau antisemite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult