Acasa Stiinta-ITIT S-au furat 2 milioane de parole

S-au furat 2 milioane de parole

scris de L.M.
7 afisari

Aproape două milioane de parole piratate au fost localizate pe un server din Olanda, a avertizat joi o companie americană specializată în securitate informatică.

S-au furat 2 milioane de parole

S-au furat 2 milioane de parole

Aceste parole, pentru conturi de Facebook, Google sau Yahoo!, erau considerate ca „slabe”, unele dintre ele având mai puțin de patru caractere. Numai 5% dintre acestea erau compuse din opt caractere sau mai mult, transmite Agerpres.

„Din nefericire, acolo erau mai multe parole foarte proaste decât excelente”, a subliniat compania Trustwave pe blogul său. Conturile piratate erau conectate cu un program de virusare — botnet—, numit „Pony”, care le-a permis piraților să acceseze de la distanță calculatoarele în cauză. Calculatoarele vizate se aflau în peste 100 de țări.

Infractorii cibernetici pot, de asemenea, să fure parole atunci când utilizatorii își consultă e-mailurile sau contul de Facebook de pe un calculator public, subliniază Serge Malenkovich, din cadrul companiei de securitate informatică Kaspersky.

„Este un lucru foarte neplăcut, însă problema se poate înrăutăți dacă aveți obiceiul să folosiți aceeași parolă pentru mai multe conturi online”, a atras el atenția.

6 comentarii

digital 06-12-2013 - 14:20

păi dacă se pot pirata, pot avea și ”n” caractere, că tot aia-i !
problema e la serverele-hostess și cei care le deservesc!!!!!!

digital 06-12-2013 - 14:39

la noi se fură miliarde de euro și nu se impacientează nimeni!

pathfinder 06-12-2013 - 14:52

Pai aia tineau parolele in clar pe server??????????
Amatori…

CONGO 07-12-2013 - 03:56

Mie Batca mi-a zdrobit peste 40 de nick-uri de un million fiecare!

salut 07-12-2013 - 04:00

Da tot mai vreo 20.

ValVerde 07-12-2013 - 04:18

Tu iti inventezi un nick nou la fiecare trei-patru zile pentru ca uiti parola nick-ului curent, nu e asa ? Dar sa spui drept !

Ai incercat sa le scrii pe o copiuta dar uiti unde o pui.
Cel mai bine e sa vopsesti parola pe motan. Cind ii e foame te gaseste el.

PS Nu, eu nu fac asa, nevasta-mea imi tine minte parola. 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult