Acasa Stiinta-ITIT Samsung datǎ ȋn judecatǎ și de Microsoft

Samsung datǎ ȋn judecatǎ și de Microsoft

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Compania sud-coreeanǎ Samsung a fost datǎ ȋn judecatǎ de Microsoft, pe motiv cǎ ar fi ȋncǎlcat un acord din 2011 privind folosirea reciprocă a unor patente.

Samsung datǎ ȋn judecatǎ și de Microsoft (foto:freemalaysiatoday.com)

Acordul inițial prevedea cǎ cele două companii îşi acordau reciproc dreptul de folosinţă a produsele lor, relatează Bloomberg. Microsoft a primit redevenţe din partea Samsung pentru telefoanele şi tabletele care folosesc o parte din tehnologia brevetată de compania americană. Cele două companii anunţaseră şi că vor colabora la dezvoltarea şi comercializarea sistemului de operare Windows Phone. Microsoft acuză însă Samsung că aceasta se foloseşte de achiziţia diviziei de telefoane a Nokia de către compania americană drept scuză pentru nerespectarea contractului.

Samsung nu a efectuat la timp plata unei redevenţe şi a refuzat să plătească dobândă pentru întârzierea plăţii şi potrivit Microsoft, a ameninţat că va întrerupe acordul din cauza achiziţiei Nokia. „Nu tratăm cu uşurinţă deschiderea unei acţiuni legale, în special împotriva unei companii cu care am avut un parteneriat lung şi profitabil. După mai multe luni în care am încercat să rezolvăm dezacordul, Samsung a arătat clar într-o serie de scrisori şi discuţii că avem un dezacord fundamental în privinţa contractului”, a declarat David Howard, director juridic adjunct la Microsoft, potrivit mediafax.

Compania americană solicită despăgubiri a căror valoare nu a fost dezvăluită, precum şi o declaraţie din partea curţii care să arate că achiziţia diviziei de telefoane a Nokia nu afectează acordul cu Samsung. Compania sud-coreeană se află într-un conflict referitor la patente şi cu Apple, producătorul iPhone.

1 comentariu

pathfinder 04-08-2014 - 13:27

Pai e simplu.
Samsung e in crestere.
Microsoft da sa moara.
Toate versiunile de Windows de dupa XP sunt proaste spre foarte proaste.
Iar Windows Mobile a fost un fiasco.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult