Acasa Stiinta-ITIT Schimbare fundamentală la paginile de Internet

Schimbare fundamentală la paginile de Internet

scris de B.C.R
2 afisari

Standardul HTTP primeşte prima actualizare din ultimi 16 ani. Actualizarea HTTP/2 a fost anunţată de către Mark Nottingham, preşedintele IETF HTTP Working Group.

http_2.Actualizarea HTTP/2 a fost anunţată de către Mark Nottingham, preşedintele IETF HTTP Working Group. Aceasta va aduce, pe măsură ce este implementată în servicii, o încărcare mai rapidă a paginilor web, iar conexiunile vor fi mai stabile şi mai sigure. În acest moment, foarte multe cereri făcute pe un HTTP pot duce la căderea unui server. Din fericire, cu HTTP/2 acest lucru nu ar trebui să se mai întâmple.

Trebuie precizat faptul că HTTP/2 nu va înlocui HTTPS, care este o versiune de HTTP mai sigură, care trece printr-un alt protocol de criptare, de obicei Transport Layer Security (TLS).

Google, care dezvoltă browserul Chrome, a anunţat că va adopta noul protocol imediat ce acesta este disponibil, pentru ca navigarea pe internet să fie mai rapidă.

Hypertext Transfer Protocol – care defineşte modul în care mesajele sunt transmise şi formatate pe web, dar şi modul în care browserele trebuie să interpreteze anumite comenzi -, nu a mai fost actualizat din 1999.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult