Internet wireless gratuit din 2013 in scoli si institutii publice | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITIT Şcolile şi instituţiile publice ar putea avea internet wireless gratuit din 2013

Şcolile şi instituţiile publice ar putea avea internet wireless gratuit din 2013

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Victor Ponta a cerut ministrului Comunicaţiilor, Dan Nica, să pregătească finanţarea proiectului care prevede introducerea din 2013 a unei reţele reţele gratuite de Internet wireless în toate şcolile şi instituţiile publice.

Internet wirless gratuit din 2013 in scoli si institutii publice (Foto:altorizont.com)

Solicitarea premierului vine după ce România a devenit prima ţară din Europa Centrală şi de Est care a acordat licenţe 4G şi poate performa în domeniul IT şi printr-un astfel de proiect de introducere a reţelelor de Internet wireless în şcoli. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a arătat că este nevoie şi de resurse, Ponta afirmând, potrivit mediafax, că problema va fi ca elevii să nu utilizeze permanent Internetul.

Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone şi 2K Telecom vor plăti 682,14 milioane euro pentru licenţele telecom în frecvenţele de 800, 900, 1.800 şi 2.600 MHz, suma fiind sub valoarea de pornire a licitaţiei, de 726,8 milioane euro. O parte din spectrul achiziţionat vizează furnizarea de servicii telecom 4G (generaţia a patra). Ofertele celor cinci operatori au fost depuse în 14 august, iar şase zile mai târziu au fost validate de comisia de specialitate a instituţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult