Secretele iPhone X | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITIT Secretele iPhone X

Secretele iPhone X

scris de C.S.
11 afisari

Apple a prezentat marți seară noul iPhone X din segmentul premium, la zece ani de la lansarea pe piață a primului smartphone, și modelele iPhone 8 și iPhone 8 Plus, versiuni îmbunătățite ale actualelor modelelor de iPhone, transmit Kyodo și Reuters.

Acțiunile Apple au urcat cu 1% la Bursa de la New York după lansare, dar au închis în scădere cu 0,4%. Anul acesta titlurile companiei americane au crescut cu aproape 40%.

Cu prețuri de bază începând de la 999 de dolari pentru iPhone X, 699 de dolari pentru iPhone 8 și 799 de dolari pentru iPhone 8 Plus, noile modele au fost prezentate în cadrul unui eveniment desfășurat în California, în onoarea celor zece ani care au trecut de la lansarea primului smartphone care a revoluționat sectorul telefoniei mobile și s-a vândut în peste 1,2 miliarde de exemplare.

Apple vrea să-și învingă pe plan global rivalele din China și Coreea de Sud, în competiția dură de pe piața telefoanelor mobile inteligente.

Precomenzile pentru iPhone X (iPhone 10) vor fi disponibile din 27 octombrie, ia modelul va fi pus în vânzare din 10 noiembrie. Precomenzile pentru iPhone 8 și iPhone 8 Plus vor începe vineri și acestea avor fi vândute din 22 septembrie.

Folosind pentru prima dată un ecran electroluminescent organic, iPhone X este echipat cu un ecran OLED de 5,8 inci, și dispune de tehnologii revoluționare, inclusiv încărcare wireless, recunoaștere facială pentru a debloca telefonul, în timp ce butonul home este eliminat.

De asemenea, Apple a prezentat Apple Watch Series 3, care poate efectua convorbiri telefonice și poate trimite texte independent de iPhone. Comenzile sunt disponibile de vineri și modelul va fi pus în vânzare din 22 septembrie, începând de la 399 de euro în Statele Unite.

Compania americană nu a dat publicității cifrele privind vânzările Apple Watches, dar analiștii de la Bernstein estimează că Apple va vinde 12 milioane de ceasuri în anul fiscal 2017 și 14-15 milioane în anul fiscal 2018.

Principalul rival al Apple, grupul sud-coreean Samsung, a prezentat și el un smartphone premium în format mare, Note 8, care va fi disponibil la comercializare începând de vineri la un preț apropiat de 1.000 de dolari în SUA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult