Acasa Stiinta-ITIT Serviciul de e-mail securizat folosit de Snowden se inchide

Serviciul de e-mail securizat folosit de Snowden se inchide

scris de L.M.
2 afisari

Un serviciu de e-mail securizat din Texas care, potrivit unor relatări, a fost folosit de analistul de sistem al Agenţiei de Securitate Naţională Edward Snowden, a anunţat că se închide.

Serviciul e-mail securizat folosit de Snowden se inchide

Serviciul e-mail securizat folosit de Snowden se inchide

Într-o notă criptică postată joi pe site-ul Lavabit, proprietarul Ladar Levison a declarat că firma mai degrabă renunţă decât să devină, după cum s-a exprimat el, „complice la crime împotriva poporului american”. Levison nu a răspuns unui apel telefonic de la AP, transmite Agerpres..

În această notă el nu elaborează, dar dezvăluirile făcute de Snowden au atras atenţia asupra modului în care guvernul Statelor Unite poate obliga în secret companii să predea informaţii despre clienţi şi să le oprească să discute despre acest lucru. Informaţiile de la Lavabit ar putea fi de interes pentru anchetatorii ce urmăresc scurgerile de informaţii asumate de Snowden. Evidenţele publice arată că cineva a înregistrat trei adrese pe numele de „Ed Snowden” la firma din Dallas în ultimii patru ani, adaugă AP.

3 comentarii

digital 09-08-2013 - 21:07

snowden e ”cârtiță” consacrată!
E deja istorie!

zweistein 10-08-2013 - 03:55

Digitanus, iar te-ai scobit la spate, ai scos ceva sub unghie si acum o rozi?

Silver Price 10-08-2013 - 23:55

În discuţia purtată, trimisul lui Washington Post (ziarul care, alături de Guardian, au făcut publice informaţiile secrete), Snowden susţine că este conştient că va avea de suferit dar că, indiferent cât de importantă ar fi munca de culegere a datelor, nu poate fi de acord cu amploarea „acestei operaţiuni de supraveghere în masă, automată şi atotputernică”. Întregul proces pus în mişcare de administraţia de la Washington „este un pericol mult mai mare pentru libertate decât ratarea unei misiuni de spionaj”, mai avertizează Snowden în interviul acordat celor de la Washington Post.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult