Acasa Stiinta-ITIT Site-ul ESA, spart de hackerul român TinKode

Site-ul ESA, spart de hackerul român TinKode

scris de M.A.
3 afisari

Site-ul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) a fost spart duminică de un binecunoscut hacker român, care îşi spune TinKode şi care în trecut a intrat pe serverele marinei regale britanice, ale armatei SUA şi chiar ale NASA.

esa

Românul a pătruns în serverul de web al site-ului www.esa.int şi a deschis documente sensibile, inclusiv proiecte referitoare la activitatea sateliţilor, transmite NewsIn, citata de Realitatea.net. El şi-a dezvăluit atacul pe site-ul propriu, unde a postat, printre altele, sute de adrese de e-mail, baze de date cu utilizatori şi parolele asociate unor renumite institute ştiinţifice europene şi companii, printre care CERN sau BAE Systems. „TinKode” susţine că a trimis un e-mail către ESA, care are sediul la Paris, în care şi-a anunţat prompt atacul. El ar fi vrut să marcheze astfel aniversarea întoarcerii cu bine pe Pământ, la 17 aprilie 1970, a navetei Apollo 13, după eşecul acesteia de a ajunge pe Lună.

Agenţia Spaţială Europeană a confirmat ulterior atacul, dar a spus că site-ul principal nu a fost afectat şi nici reţeaua sa internă, în schimb au fost compromise câteva servere FTP folosite de cercetători din organizaţii partenere pentru a face schimb de date. „Serverele afectate au fost închise, securitatea a fost sporită, iar partenerii au fost anunţaţi”, a declarat un purtător de cuvânt de la ESA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult