Acasa Stiinta-ITIT Siteul Senatului SUA, atacat de hackerii de la LulzSecurity

Siteul Senatului SUA, atacat de hackerii de la LulzSecurity

scris de M.A.
2 afisari

Un grup de hackeri a afirmat luni că a reuşit să spargă securitatea siteului Senatului american, pentru a sustrage informaţii, după ce a revendicat atacuri împotriva Sony şi a unui site care avea legături cu FBI.

lulzsec-boat

LulzSec

Hackerii, care se numesc „LulzSecurity„, au publicat pe siteul lor lulzsecurity.com o listă lungă cu date informatice, puţin inteligibile pentru neiniţiaţi. Întrebat despre acest atac, administratorul site-ului Senate.gov nu a răspuns luni după-amiază, transmite Mediafax.

„Nu prea ne place guvernul american (…), site-urile lor nu sunt foarte protejate”, scriu piraţii într-un comunicat difuzat pe site-ul lor. „LulzSecurity” a revendicat luni şi un atac împotriva editorului american de jocuri video Bethesda Softworks. „După ce am realizat harta reţelei lor de Internet şi am verificat toate serverele, am recuperat codul lor de programare şi parole”, afirmă „LulzSecurity„, ironizând securitatea editorului.

Bethesda Softworks a recunoscut că a fost victima unui atac la sfârşitul săptămânii şi a avertizat că este posibil să fi fost furate informaţii personale ale utilizatorilor, precum nume, adrese de e-mail, parole. Însă informaţiile financiare, ca numerele de card de credit, nu ar fi fost vizate. Editorul dă asigurări într-un mesaj publicat pe un blog că a „luat măsurile necesare” pentru a se proteja.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult