Acasa Stiinta-ITIT Somalia, prima țară în care internetul a fost interzis

Somalia, prima țară în care internetul a fost interzis

scris de C.S.
8 afisari

Somalia a devenit prima țară din lume în care internetul a fost interzis, după ce miliţiile Al-Shabaab, afiliate reţelei teroriste Al-Qaida, care deţin controlul asupra mai multor regiuni din Somalia, au cerut interzicerea utilizării acestuia.

Somalia devine prima țară din lume în care internetul a fost interzis.

În această săptămână, firmele care furnizează servicii de internet în Somalia au fost ameninţate să oprească furnizarea semnalului în întreaga ţară.

Cu toate astea, ministrul de Interne le-a cerut firmelor de internet să nu se conformeze acestei cerinţe. „Guvernul somalez condamnă astfel de acte, care nu demonstrează decât brutalitate şi tactici teroriste de intimidare a populaţiei de a nu folosi Internetul. Constituţia noastră garantează libertatea de exprimare şi toţi au dreptul la informare”, a declarat ministrul Abdikarim Hussein Guled.

Gruparea teroristă Al-Shabaab, care şi-a propus să transforme Somalia într-un stat islamist fundamentalist, a mai interzis, în trecut, vizionarea de filme, dansul sau urmărirea de meciuri de fotbal.

2 comentarii

Titircă Inimăbună 12-01-2014 - 17:20

Au uitat scobitorile!
Pai dupa o friptura mai babana, sa zicem de cam trei degete de groasa, si parjolita nici prea prea, dar nici foarte foarte, si cu un pahar sau chiar doua de nectar de struguri, unii somalezi se lasa pe spate pe fotolii si incep sa se scobeasca in dinti, reverie care nu cadreaza cu musulmanul pios.

BULA 12-01-2014 - 23:04

Uite la ce a dus finantarea gruparilor teroriste de catre CIA. „Luptatorii pentru libertate” din Afganistan sunt acum lideri in materie de terorism si de fundamentalism islamic.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult