Sticla – cel mai bun material de stocare a informaţiei (video) | Ziua Veche
Acasa Stiinta-ITIT Sticla – cel mai bun material de stocare a informaţiei digitale (video)

Sticla – cel mai bun material de stocare a informaţiei digitale (video)

scris de Laurentiu Banches
21 afisari

Japonezii de la Hitachi au dezvoltat o tehnologie care permite stocarea pe o bucată de sticlă a unei cantităţi de informaţie digitală, dispozitivul fiind foarte rezistent şi garantat pe eternitate.

Sticla – cel mai bun material de stocare a informaţiei digitale (foto: captura video youtube)

Prototipul, un pătrat din cuarţ de sticlă cu o latură de doar 2 centimetri şi o grosime de 2 milimetri poate stoca o cantitate de 40 de mb pe cei 2 centimetri pătraţi şi este menit să reziste în timp şi abuzului fizic, dar şi digital. Potrivit mashable.com, spre deosebire de dispozitivele de stocare din prezent, acest prototip din sticlă poate rezista la o temperatură de peste 1800 de grade Celsius, este rezistent la apă şi unde radio şi poate face faţă la majoritatea chimicalelor dăunătoare.

Pentru a accesa şi introduce informaţii pe cipul de sticlă este nevoie de o un computer la care acesta să fie conectat. Momentan utilitatea acestuia este limitată însă pe viitor pornind de la această tehnologie ar putea fi create noi modele cu o capacitate mai mare de stocare a informaţiei şi mai practice.

1 comentariu

Liviu 26-09-2012 - 16:09

Nu stiu cum de rezista la „abuzul fizic” ca orice sticla „are proprietatea” de a se sparge ! Dar mai interesant este „abuzul digital” !!! Cum o fi ala ?! Iar in privinta traducerii cred ca mai degraba ar trebui „sticla de cuart” decat „cuart de sticla” deoarece cuartul este cuart !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult