Acasa Stiinta-ITIT Studiourile SONY, atacate de Coreea de Nord. Filme anulate

Studiourile SONY, atacate de Coreea de Nord. Filme anulate

scris de A.B.
2 afisari

Studiourile SONY au fost atacate de Coreea de Nord. Rețeaua informatică a fost spartă, aproape doi terabiți de informații extrem de sensibile, inclusiv pelicule nelansate și e-mail-uri, fiind furate și publicate pe internet.

Studiourile SONY, atacate de Coreea de Nord.

Studiourile SONY, atacate de Coreea de Nord.

O grupare de piraţi informatici care s-a arătat jignită de filmul „The Interview”, o comedie care prezintă un complot al CIA de asasinare a dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un, a atacat, în noiembrie, reţeaua informatică a companiei Sony Pictures, publicând ilegal pe internet documente care au ţinut prima pagină a presei internaţionale şi filme produse de Sony care au fost descărcate ilegal de pe internet în urma accesului în serverele companiei, studioul de film fiind forţat să anuleze lansarea peliculei „The Interview”.

Administraţia de la Washington ar putea anunţa curând că în spatele atacului informatic se află guvernul Coreei de Nord, potrivit sursei din cadrul administraţiei Statelor Unite ale Americii, citate de Reuters.

Comedia „The Interview”, a cărei producţie a costat 44 de milioane de dolari, trebuia să fie lansată în cinematografe pe 25 decembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult