Acasa Stiinta-ITIT SUA ar putea fi distruse informatic cu doar 100 de milioane de dolari

SUA ar putea fi distruse informatic cu doar 100 de milioane de dolari

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Organizarea unui atac informatic generalizat asupra Statelor Unite ale Americii este posibila pentru oricine dispune de 100 de milioane de dolari si este realizabila dupa o pregatire de doar 2 ani, avertizeaza un specialist american in spionaj informatic care a prezentat un model de agresiune informatica la un seminar desfasurat la Las Vegas, informeaza AFP.


Cercetator IT la Independant Security Evaluators, Charlie Miller, care a lucrat timp de cinci ani in cadrul NSA, si-a prezentat rezultatul analizei asupra securitatii informatice a SUA in cadrul conferintei Defcon pe tema amenintarilor piratilor informatici, ce s-a desfasurat duminica la Las Vegas. „Am actionat ca si cand, sa spunem, Coreea de Nord m-ar fi angajat sa organizez un atac cibernetic asupra SUA. Am lucrat in conditii reale”, a declarat el. Specialistul IT a precizat ca a primit deja o solicitare din partea Centrului de excelenta in aparare informatica din Estonia pentru a participa la crearea unui sistem de aparare impotriva unor astfel de atacuri care vizeaza securitatea nationala, transmite Agerpres. „Banuiam ca va fi usor, dar acum stiu sigur”, a sustinut el, adaugand ca SUA sunt extrem de vulnerabile in fata unui atac cibernetic generalizat. Conform acestuia, fortele care ar dori sa organizeze un astfel de atac impotriva Washington-ului ar avea nevoie de doar 100 de milioane de dolari, o suma infima prin raport cu banii investiti tocmai pentru a preveni un astfel de atac, investitie care este insa complet ineficienta. Una dintre cheile reusitei unui astfel de atac impotriva SUA, confom lui Charlie Miller, consta in penetrarea treptata a retelelor informatice in diferite noduri si exploatarea si consolidarea vulnerabilitatilor de securitate existente, timp de doi ani, in pregatirea atacului generalizat. „Daca primesc doi ani de pregatire pentru acest atac, atunci pentru SUA totul este pierdut. Insa in acesti doi ani aveti inca suficient timp pentru a remedia aceste vulnerabilitati ce pot fi exploatate”, a sustinut el. Un atac asupra unei tinte singulare, asa cum este bursa sau o retea securizata militara, poate fi realizat aproape imediat, cu costuri suficient de reduse, a mai avertizat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult