Acasa Stiinta-ITIT SUA: Atac cibernetic asupra rețelei neconfidențiale a Departamentului de Stat

SUA: Atac cibernetic asupra rețelei neconfidențiale a Departamentului de Stat

scris de Laurentiu Banches
65 Afisari

Departamentul de Stat american a confirmat faptul că a fost ținta unor atacuri cibernetice care l-au determinat să deconecteze săptămâna trecută rețeaua sa informatică neconfidențială pentru ameliorarea securității.

SUA: Atac cibernetic asupra rețelei neconfidențiale a Departamentului de Stat (foto:unimedia.info)

SUA: Atac cibernetic asupra rețelei neconfidențiale a Departamentului de Stat (foto:unimedia.info)

Inițial, vineri, 14 noiembrie, Departamentul de Stat a informat că deconectează rețeaua sa internă nesecurizată din cauza unei operațiuni de de mentenanță de rutină, ceea ce a afectat traficul de e-mailuri și accesul la site-urile publice. Un responsabil din cadrul Departamentului de Stat a confirmat luni informațiile de presă cu privire la descoperirea unei „activități îngrijorătoare” în anumite părți ale sistemului. Departamentul de Stat a profitat astfel de deconectarea rețelei în weekend pentru a ameliora securitatea, ca răspuns la această falie.

„Nu avem niciun motiv să credem că au putut fi sustrase informații clasificate”, a declarat luni, 17 noiembrie, directorul pentru relațiile cu presa din cadrul Departamentului de Stat, Jeff Rathke, subliniind că o anchetă este în curs de desfășurare. Acesta precizat că rețeaua securizată a Departamentului de Stat a rămas în funcțiune și operațională, dar partea sa nesecurizată deconectată la sfârșitul săptămânii trecute era luni închisă.

Originea atacului cibernetic nu a fost precizată, dar potrivit cotidianului Washington Post ar fi vorba despre hackeri lucrând pentru guvernul rus. Atacul informatic împotriva Departamentului de Stat este ultimul dintr-o serie de atacuri cibernetice asupra agențiilor guvernamentale americane.

Săptămâna trecută, Poșta americană (USPS) a anunțat că pirații informatici — fără îndoială chinezi, potrivit Washington Post — au sustras informații despre angajații lor și, probabil, cu privire la unii clienți. Până la 800.000 de persoane remunerate de Poșta americană, inclusiv subcontractanți, ar putea fi vizați de acest atac cibernetic. Hackerii ar putea să fi pătruns în sistemul de plată al oficiilor poștale on-line, ceea ce ar fi putut afecta de asemenea clienți ai poștei. FBI a anunțat deschiderea unei anchete în acest caz de piraterie informatică. De asemenea, conform Agepres, în urmă cu o lună, Casa Albă a informat asupra unei „intruziuni” în rețeaua sa informatică neconfidențială, fiind suspectați tot hackeri ruși.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS