Acasa Stiinta-ITIT SUA: Membrii Anonymous acuzați de piraterie informaticǎ

SUA: Membrii Anonymous acuzați de piraterie informaticǎ

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Treisprezece presupuși membri ai colectivului de pirați informatici Anonymous au fost inculpați joi în Statele Unite pentru o serie de atacuri împotriva unor companii și organizații americane.

SUA: Membrii Anonymous acuzați de piraterie informaticǎ

Actul de inculpare, făcut public la Alexandria, Virginia îi acuză pe cei 13 hackeri prezumtivi de atacuri între septembrie 2010 și ianuarie 2011 contra Motion Picture Association of America (MPAA, sindicatul studiourilor de film), Recording Industry Association of America, Visa, MasterCard sau Bank of America. Atacurile au vizat scoaterea din funcțiune a site-urilor acestor societăți în cadrul așa-numitei „Operation Payback” Anonymous, notează Reuters. Țintele au fost alese fie pentru lupta lor împotriva pirateriei de produse culturale sau, în cazul băncilor, pentru a fi oprit strângerea de fonduri în sprijinul fondatorului WikiLeaks Julian Assange.

Cele 13 persoane inculpate „au planificat și pus în aplicare o serie de atacuri cibernetice contra site-urilor unor întreprinderi… pentru a face resursele lor inaccesibile clienților și utilizatorilor”, denunță printre altele acuzarea, potrivit Agerpres. Anonymous se prezintă ca o mișcare internațională de internauți pentru apărarea libertăților și care atacă interese private ca Sony, Amazon și Visa, dar și sistemele informatice ale statelor.

2 comentarii

digital 04-10-2013 - 18:59

Treisprezece presupuși membri ai colectivului de pirați informatici ……

treisprezece băsiști împuțiți sau de ce nu treisprezece procurori băsiști cu mandatele prelungite la infinit!

haril 05-10-2013 - 12:55

Treisprezece este un numar fatidic.Sa existe vreo legatura intre acestia si domnul Dracu? Tot ce se poate.Digital,nu prea vad legatura pe care o faci cu Basescu,dar nu conteaza.Cea ce conteaza este varsarea urii voastre pe aceia,care incearca si ei sa va faca publice propriile dosare doveditoare pentru coruptia din Romania imprastiata pe toate nivelele societatii romanesti.Tare sunt curios,cand va fi incheiata distrugerea industriei romanesti,care a fost ridicata cu mintile si cu bratele altora,in conditiile vietii mizere de dinainte de ’89.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult