Acasa Stiinta-ITIT SUA şi Rusia: „Telefon Roşu” împotriva atacurilor online

SUA şi Rusia: „Telefon Roşu” împotriva atacurilor online

scris de Laurentiu Banches
16 afisari

Rusia şi SUA vor să creeze o linie telefonică specială pentru a combate riscurile pe care le implică atacurile cibernetice.

SUA si Rusia colaboreaza impotriva atacurilor cibernetice

Proiectul noului „telefon roşu” creat doar pentru atacuri online dovedeşte importanţa tot mai mare pe care internetul şi atacurile cibernetice le au pentru securitatea ţării şi a infrastructurii sale critice. Potrivit publicaţie Washington Post, citat de Moldpres şi Agerpres, canalul securizat de comunicare va permite evitarea situaţiilor în care atacurile pe internet pot genera conflicte.

Washington Post a precizat că acest „telefon roşu” va fi activat doar că una dintre cele două ţări se confruntă cu o posibilă activitatea ostilă online, nu şi în cazul altor conflicte internaţionale similare. Totodată, cotidianul american a anunţat că drept canal de comunicare va fi folosit centrul pentru reducerea riscurilor nuclearat, de la Departamentul american de Stat, care a fost creat în 1988 pentru ca Rusia şi SUA să se poată avertiza reciproc în cazul testelor cu rachete sau al lansării de rachete în spaţiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult