Acasa Stiinta-ITIT Tabletele, laptopurile şi smartphone-urile te fac să munceşti mai mult

Tabletele, laptopurile şi smartphone-urile te fac să munceşti mai mult

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Un studiu al Societăţii de Fizioterapie din Mare Britanie arată că persoanele care lucrează pe dispozitivele electronice mobile după ce părăsesc biroul, îşi pun sănătatea în pericol.

Tabletele, laptopurile şi smartphone-urile te fac să munceşti mai mult (foto:betanews.com)

Conform studiului prezentat de bbcnews.co.uk, specialiştii britanici susţin că oamenii au devenit “sclavi ai ecranului” şi lucrează adesea din cauza noilor dispozitive fie în timp ce fac naveta, fie când ajung acasa. Un sondaj în rândul a 2010 persoane care lucrează în birouri a relevat faptul că mai bine de două treimi din cei chestionaţi continuă să muncească şi după orele de serviciu.

Experţii sunt de părere că oamenii trebui să înţeleagă că trebuie să-şi închidă dispozitivele (Tablete, laptopuri şi smartphone-uri) după ce pleacă de la serviciu, pentru că  “nivelurile mari de muncă nu sunt bune pentru nimeni”. Aceşti precizează, conforum Agerpres, că “Angajaţii suprasolicitaţi nu doar că cel mai probabil nu vor performa bine la muncă, dar stresul cauzat de o cantitate de muncă de necontrolat îi îmbolnăveşte”.

Societatea de Fizioterapie subliniază de asemenea că oamenii îşi suplimentează ziua de lucru cu peste două ore petrecute, în medie, zilnic, în faţa unor ecrane, datele sugerând că sarcinile prea multe şi dorinţa de diminuare a presiunii în timpul serviciului sunt principalele motive pentru munca suplimentară de acasă. Organizaţia mai atrage atenţia că felul în care stau oamenii la locul de muncă ar putea duce la dureri de spate sau de gât.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS